Milan Knežević / foto: DNP
06/02/2024 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: O rekonstrukciji Vlade ću razgovarati samo sa Spajićem

Mislim da Vlada Milojka Spajića tek treba da da prave rezultate. Mogu da pohvalim ili da apostrofiram dio koji se tiče povećanja minimalne penzije, kazao je lider DNP-a

Ni sa kim od koalicionih partnera ne želim da razgovaram, jedino ću sa premijerom Milojkom Spajićem razgovarati o rekonstrukciji, izjavio je večeras predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Osvrćući se na slučaj “državni udar”, kazao je da taj postupak traje već osam godina.

- Imamo novo suđenje u Višem sudu, u toku je dokazni postupak, mislio sam da ćemo brzo dati završnu riječ, ali to se neće desiti uskoro. Nadam se da ćemo uskoro imati ročište na kome ćemo dati završne riječi i da se završi ovo suđenje i dobijemo makar prvostepenu presudu - kazao je Knežević za TV Adriju.

Kazao je i da nije zaposlio suprugu, brata, ni majku u državnim službama.

- Moji prihodi su transparentni. Sve indicije, sumnje i glasine u moj angažman – neka nadležni provjeravaju. Ono što se ne vidi u mom angažmanu su prijemi građana, koji traže novčanu pomoć, upute za Beograd. „Možeš da oćeš“ je postala poštapalica, ali nisam svemoguć. Ja sam uvijek funkcionisao kao narodni čovjek i bilo bi nekorektno da poslije 2020. godine postanem nedostupan građanima”, naglasio je Knežević.

Komentarisao je i poruke i prijeteća pisma koja dobija.

- Objavio sam to samo da ljudi vide kakav je moj svakodnevni život ili jedan običan dan”, rekao je on, dodajući da bi, da se to desilo nekome u Vladi, svima u Crnoj Gori bili zaplijenjeni telefoni, tražile bi se IP adrese, kompjuteri - kazao je lider DNP-a.

Ocijenio je i da je Skupština napravila veće iskorake nego što je to uradila Vlada u prvih stotinu dana rada.

- Mislim da Vlada Milojka Spajića tek treba da da prave rezultate. Mogu da pohvalim ili da apostrofiram dio koji se tiče povećanja minimalne penzije, uz jasno određenje da treba da se nađe model, kroz rebalans budžeta, za linearno povećanje ostalim korisnicima penzija. Takođe je značajno i da gradnja auto-puta Andrijevica-Mateševo započne - naveo je Knežević.

Treba, kazao je, sanirati je i poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa, vezano za najavljene štrajkove.

- Mislim da razgovorom sa tim ljudima, možemo doći do obostrano prihvatljivog rješenja - kazao je Knežević.

Oni, naglasio je, podržavaju tu Vladu iako nisu dio nje, kao ministri i u izvršnom djelovanju, ali da su i spremni da budu učesnici i posrednici u rješavanju socio-ekonomskih pitanja koje opterećuju društvo.

Spajić je na programu Evropa sad 2 dobio najveći broj glasova.

- I on je u obavezi da ga sprovede. Detalje tog programa ne znam, ali svakako će Vlada imati našu podršku za realizaciju tog programa - naveo je Knežević, naglasivši da se mora vidjeti kakav će biti investicioni ciklus.

Nije za to da se zadužujemo kako bi se povećavale plate i penzije, te ukazao na probleme sa povećavanjem cijena prehrambenih proizvoda.

- Nismo spremni da Crnu Goru izložimo nekim ekonomskim i dužničkim rizicima da bi se nešto realizovalo po svaku cijenu - kazao je Knežević.

Kazao je i da oni u ZBCG nemaju namjeru da sa koalicionim partnerima razgovaraju da li mogu da uđu u Vladu.

- Mi smo potpisali koalicioni sporazum, koji podrazumijeva naš ulazak u Vladu - naglasio je Knežević.

Dodao je i da je najviše napada bilo na koaliciju Za budućnost Crne Gore.

- A sad kad imamo rezultate, za koje je u značajnoj mjeri zaslužna naša koalicija, naročito u Skupštini, ne vidim da se neko izvinio od analitičara ili predstavnika ambasada Kvinte, koji su čitavo ljeto potrošili sastavljajući vladu. Što se nas tiče, spremni smo i za pojačanje podrške Vladi, spremni smo i za rekonstrukciju na zdravim osnovama, ali prije toga očekujemo da sporazum bude ispoštovan i neću tolerisati nipodaštavanje ili horsko javljanje nakon Spajića, jer vidim da se svakodnevno oglašavaju. Sad da im poručim iz Vaše emisije: Ni sa kim od njih ne želim da razgovaram, niti bilo ko od njih može da ugrozi naš koalicioni sporazum. Jedino ću da razgovaram sa Milojkom Spajićem o rekonstrukciji - poručio je Knežević.

Ostalima je poručio da “smanje doživljaj”.

- I neka ne pokušavaju da nas prevaspitavaju i da nam traže krv i mokraću da bismo mogli da uđemo u Vladu - naveo je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:23