Фото: РТЦГ / - Фото: РТЦГ
28/05/2021 u 21:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: Кривокапић поступио одговорно што није потписао уговор, пуно је непознаница

Сматрамо да је реалан, правичан и логичан приступ да се Уговор потпише у Црној Гори, рекао је Шарановић

Темељни уговор са СПЦ треба да се потпише када јавност буде упозната с њим и када не буде дилеме да се њиме не доводе национални интереси Црне Горе, саопштио је посланик Грађанског покрета УРА, Милош Конатар. Он је , у емисији "Аргументи" на Телевизији Црне Горе, казао да премијер Здравко Кривокапић непотписивањем Уговора у Београду поступио одговорно, преноси портал РТЦГ.

-Пуно је непознаница, ми не знамо текст Уговора, и мислимо да је Кривокапић поступио одговорно што га није потписао. Мислим да Уговор треба да се потпише у Црној Гори- казао је Конатар.

Како је навео, нема информацију да ли је потпредсједник Владе, Дритан Абазовић, био упознат са саржајем Уговора.

-Наша главна критика претходне власти била је недостатак транспарентности и доношење одлука преко ноћи, ми морамо да промијенимо ту праксу. Самим тим што Уговор није потписан, Кривокапић мијења ту праксу- рекао је Конатар у "Аргументима"

Истакао је да је сигуран да Кривокапић не би потписао нешто што је у супротности са интересима грађанске Црне Горе.

Демократе имају став да је такав један Уговор потребан Црној Гори, саопштио је Данило Шарановић.

-Сматрамо да је реалан, правичан и логичан приступ да се Уговор потпише у Црној Гори. То је нешто што је у надлежности Владе и Цркве, а све што Влада усагласи, за нас је прихватљиво- рекао је Шарановић и додао да му је индикативно што су премијера критиковали и они који су га називали "апостолским премијесром-али и они који га прозивају да је "издао цркву".

Марта Шћепановић (ДПС) оцијенила је да се питање Темељног уговора тиче свих нас, али да се одговори не добијају ни од кога.

-Немамо одговор од Владе, од законодавне власти, не знамо ништа о Уговору. Не улазим у то чија је надлежност, али јавност и грађани имају право да знају... Које су то тајне у том Уговору, знамо шта се дешавало око црквене имовине и државне имовине, али ово мора да буде транспарентно-казала је Шћепановић у "Аргументима".

Питање није зашто није потписан говор, већ шта је премијер радио у Београду јуче, сматра Генци Ниманбегу (Албанска листа).

-Нас не чуди што је он био у Београду, ова Влада је кренула из Острога, а он је стигао у Патријаршију. Ми у Црној Гори немамо одлучности да кажемо једни другима истину у очи... За мене, као представника албанске заједнице, овај устав је главно слово у Црној Гори, а тамо стоји да је Црна Гора грађанска држава-казао је он.

Ниманбегу је додао да је актуелна власт састављена састављена од 97,5 припадника хришћанске вјеросповијети и то, како сматра, не осликава стање у Црној Гори.

-Ишло се пут грађанске државе, али се није радило на томе, то су велики проблеми- истакао је представник Албанске листе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:11