/ - SRDJAN BOLJEVIC
13/02/2023 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Rok da Radna grupa unaprijedi zakon do 27. februara

Potrebno je, kako je istakao, suštinsko unapređenje u borbi protiv kriminala i korupcije

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica, kaže da je utvrđena metodologija rada i već sjutra od 10 sati nastavljaju rad član po član, kako bi u narednih 14 dana imali produktivnog rada.

-Posao mora biti brzo završen, jer država u borbi sa mafijom ne može da čeka, zato smo precizirali rok, a to je 27. februar. Članovi Radne grupe su poslanici i poslanice Predrag Bulatović, Branka Bošnjak, Milosava Paunović i Srđa Pavićević, a od ove sedmice učestvovali su predstavnici Ministarstva pravde, nadležnih državnih institucija nezavisni stručnjaci i iz civilnog sektora. Uputićemo poziv od iduće sedmice da u radu učestvuju i predstavnici SDT-a i Zaštitnika imovinsko pravnih odnosa- kazao je Koprivica.

Potrebno je, kako je istakao, suštinsko unapređenje u borbi protiv kriminala i korupcije.

-Ova radna grupa je instrument i da se sačuvamo od političkih konfrontacija. Jasno je da nije potreban samo jedan zakon, odnosno da bi se ovaj predlog sproveo potrebno je njegovo usklađivanje sa drugim zakonima i pokrenućemo mehanizme da se to uradi- kazao je Koprivica.

Kako je dodao, potreban je zakon koji će objediniti sve borce protiv kriminala i korupcije, pa je potrebno znanje svih koji su uključeni.

Istakao je da je za sjutra zakazana sjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koja bi trebalo da usvoji Izvještaj Komisije za provjeru i pregled dokumentacije prijavljenih kandidata za izbor tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

-Čini mi se da postoji raspoloženje da dođemo do rješenja i na boljem nivou je od onog prošlog ljeta kada smo imali konkurs sa članove Sudskog savjeta- kazao je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 15:36