MARKO KOVAČ / - MARKO KOVAČ
19/04/2023 u 12:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač tražio razrješenje Medenice

Utvrđeno je da postoji sumnja da je Lepa Medenica, rukovoditeljka VDT-a u Podgorici, izvršila neprimjeren uticaj na Vukasa Radonjića kao postupajućeg tužioca u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću

Ministar pravde Marko Kovač uputio je Tužilačkom savjetu predlog za razrješenje Lepe Medenice, rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da su nakon uvida u službenu zabilješku koju je sačinio državni tužilac Vukas Radonjić "utvrđeno je da postoji sumnja da je Lepa Medenica, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, izvršila neprimjeren uticaj na njega kao postupajućeg tužioca u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim licima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću”.

Kako navode, ovakvo postupanje Medenice predstavlja neprimjeren odnos prema zaposlenom u državnom tužilaštvu koji predstavlja osnov za razrješenje rukovodioca državnog tužilaštva, shodno čl. 125 st.1 tač.3 Zakona o Državnom tužilaštvu i predstavlja neuobičajenu praksu u postupanju tužilačke uprave, posebno imajući u vidu važnost samog predmeta.

- Sve ovo navodi na sumnju u postojanje i druge vrste odgovornosti rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, što je moglo uticati na konačan ishod samog postupka pred nadležnim tužilaštvom a čime se dodatno urušava ugled pravosudnih institucija, odnosno Državnog tužilaštva, kao i povjerenje građana u rad istog - zaključuju u Ministarstvu pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:46