Здравко Кривокапић / - Здравко Кривокапић
16/06/2021 u 18:47 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Нећу поднијети оставку

- Ово је питање које се може свести на мини-референдум. Да ли сте за ЕУ или нисте. Предложио сам оно што је природно, да тражим повјерење за једног министра. Критиковао сам и Устав јер други имају другачије рјешавање тог проблема - рекао је премијер

Црногорски премијер Здравко Кривокапић рекао данас новинарима у холу Скупштине је да неће дати оставку јер је "за ове сценарије" знао прије више од мјесец дана.

- Уопште нисам вјеровао да се то може десити. Зато сам у свим наступима врло јасно коментарисао да нећу дати оставку. Пут је јассан можете тражити повјерење Влади или можете ићи на нове изборе. Једини пут који је може повести у извјеснију будућност је оно што раде жртве, чланови Владе. Данас сам позиван на дијалог, а стално нас уцјењују. Откад смо почели са радом што год да направимо не ваља. Зар то ниеј политичко лицемјерје. Неко треба да покаже шта жели и убиједи народ који трпи због броних ствари, закона, неизгласавања буџета - казао је Кривокапић.

Он је рекао да Влада има визију Црне Горе која је видљива као дан, али да неко константно прави опструкцију.

- Ово је питање које се може свести на мини-референдум. Да ли сте за ЕУ или нисте. Предложио сам оно што је природно, да тражим повјерење за једног министра. Критиковао сам и Устав јер други имају другачије рјешавање тог проблема - рекао је он.

Упитан зашто није чекао мишљење Скупштине за именовање директора АНБ-а Дејана Вукишћа, премијер је казо да је ријеч о још једној инструкцији.

Коментаришући то што је да Влада затражила агремане за дио амбасадора без сагласности пређедника Ђукановића, Кривокапић је казао да су тражили консултације из добре воље иако то није нигђе написано.

- Срео сам у Бриселу предивног Петра Марковића који је докторирао на Оксфорду, који је суво злато. Он због два коментара који је имао на рачун пређседника није уважен. Исти случај са Филипом Ивановићем. Госпођа Милка Тадић Мијовић је само због тога што је чешће у Монитору маркирала порблеме који се вежу за власт одбијена. Зато смо жељели да тражимо агреман. Брисел и Вашингтон су нам најбитније локације и сад покушавају да унизе ђеловање ове власти - рекао је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:04