/ - BOJANA CUPIC Здравко Кривокапић и Волфаганг Соботка
18/06/2021 u 17:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Соботка: Аустриjа ће на плану европске интеграциjе бити стабилан ослонац Црноj Гори

Вjеруjем да jе уговорна база наше двиjе земље добра основа да у наредном периоду интензивниjе сарађуjемо у свим областима од обостраног интереса, истакао је Кривокапић

Током посjете Бечу поводом учешћа на Самиту о Западном Балкану, предсjедник Владе Здравко Кривокапић састао се са предсjедником Националног савjета парламента Аустриjе Волфгангом Соботком, саопштено је из Кабинета предсједника Владе.

Премиjер Кривокапић jе изразио задовољство због учешћа на Самиту лидера Западног Балкана и казао да jе посjета Бечу добра прилика и за разговоре о билатералним односима Црне Горе и Аустриjе, те у том контексту истакао значаj сусрета са наjвишим званичницима те земље.

Он jе предсjедника Националног савjета парламента Аустриjе Волфганга Соботку информисао о актуелноj економско - политичкоj ситуациjи у Црноj Гори и казао да се са стабилизациjом епидемиолошких прилика интензивно ради на постпандемиjском опоравку економиjе.

– Вjеруjем да jе уговорна база наше двиjе земље добра основа да у наредном периоду интензивниjе сарађуjемо у свим областима од обостраног интереса – казао jе премиjер Кривокапић.

Предсjедник Националног савjета парламента Аустриjе Волфганг Соботка изразио jе задовољство због сусрета са предсjедником Владе Црне Горе. Он се осврнуо на укупну епидемиолошку ситуациjу у Европи и казао да га радуjе стабилизациjа прилика на том пану. Соботка jе истакао да jе вакцинациjа што већег броjа становника од изузетног значаjа, поготово за двиjе земље, чиjе су економиjе везане за туризам. Он jе нагласио да Црна Гора и Аустриjа имаjу одличне односе и да постоjи много тога што нас повезуjе.

– Прошлост jе оно сто треба да савладамо и морамо гледати ка будућности за добробит наше дjеце – поручио jе Соботка.

Из Кабинета предсједника Владе наводе и да су Саговорници размиjенили мишљења о европскоj перспективи Црне Горе и сагласили се да jе чланство земаља Западног Балкана jеднако важно за Европку униjу и за регион.

– Аустриjа ће на плану европске интеграциjе бити стабилан ослонац Црноj Гори – закључио jе Соботка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:14