/ Андрија Поповић
18/06/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Велики успјех наше политике, профилише се нова евроатланска Црна Гора

Либерална партија наставиће да инсистира на Закону о забрани фашистичких организација и њихових симбола, саопштено је из те партије

Либерална партија задовољна је коначним разрјешавањем политичких превирања и тензија у Скупштини Црне Горе, речено је из те партије.

- Јучерашњим гласањем Црна Гора је добила готово све круцијалне одлуке које је ЛП предлагала или се за њих снажно залагала. Прије свега, грађанска и демократска Црна Гора доживјела је тријумф усвајањем Резолуције о геноциду у Сребреници чији је предлагач и посланик либерала Андрија Поповић. Огромна већина којом је увојен овај документ, гласовима опозиције и дијела власти, шаље поруку и домаћој и међународној јавности да је Црна Гора успјела да очува и консолидује свој грађански и либерални дух и додатно учврстити своје опредјељење да буде модерно и европско друштво, спремно да се суочи са прошлошћу и одбаци ретроградне политике- саопштено је из ЛП.

Коначна, како наводе, смјена министра Лепосавића који је "понизио државу, кршећи све уставне, законске и међународне правне и етичке норме, успут увриједивши велики дио грађана Црне Горе и региона, показала је да ипак у Црној Гори нема мјеста за оне који су спремни да друштво агресивно увлаче у сукобе,".

- Иако је чинило да је таква политика добила шансу, она је ипак само сезонска и пролазна појава у Црној Гори која је чврсто на свом путу савремене државе. Либерална партија наставиће да инсистира на Закону о забрани фашистичких организација и њихових симбола, који нажалост није дошао на Дневни ред досадашњих сједница Скупштине па није могао бити ни усвојен. Ипак, увјерени смо да ће грађанска јавност, схватајући значај овог Закона и наставка суочавања за мржњом и насиљем, врло брзо преточити таква своја хтијења и кроз законодавну процедуру у којој ће он добити већинску подршку. Црна Гора сазријева и сада је већ јасно да се Црна Гора профилише са неком новом политиком на већ јасно утврђеном евроатланском курсу- навели су из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:41