Maliki i Krivokapić / - FOTO: AMBASADA PALESTINE
21/09/2022 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Maliki-Krivokapić: Međunarodna zajednica da pozove Izrael na odgovornost

Maliki je pozvao Crnu Goru da podrži Državu Palestinu u njenim pravnim, političkim i diplomatskim naporima da ostvari prava palestinskog naroda na nezavisnost i slobodu

U prva dva dana u Njujorku ministar Rijad Maliki je održao sastanke sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Rankom Krivokapićem kao i sa ministrima vanjskih poslova Grčke, Belgije, Holandije, Portugala, Poljske, Finske, Slovenije, Kolumbije, Venecuele i Kostarike, saopšteno je iz ambasade Palestine.

Dr. Rijad Al-Maliki je na sastancima predstavio svojim kolegama razvoj situacije u Palestini u vezi sa kršenjima, zločinima i rasističkim praksama Izreala nad palestinskim narodom u pokušaju da se palestinski narod liši svojih neotuđivih prava, dodaje se u saopštenju.

- Nastavak izrealskog kolonijalnog naseljavanja, ubijanja i pogubljenja na terenu, arbitrarna hapšenja i prisilna raseljavanja, uključućujući i u Jerusalimu nad hrišćanskim i islamskim svetinjama, uništava sve šanse za postizanje mira zasnovanog na međunarodnom rješenju dvije države - naglasio je Maliki.

Maliki je izrazio važnost da međunarodna zajednica preduzme neophodne kolektivne korake kako bi Izrael pozvala na odgovornost za svoje zločine i okončala njegovu vojnu okupaciju Palestine.

On je pohvalio stavove Crne Gore, u skladu sa međunarodnim pravom, o rezolucijama Palestine na međunarodnim forumima, u Generalnoj skupštini UN-a i Savjetu za ljudska prava.

Maliki je pozvao Crnu Goru da podrži Državu Palestinu u njenim pravnim, političkim i diplomatskim naporima da ostvari prava palestinskog naroda na nezavisnost i slobodu i postigne pravedni mir zasnovan na rezolucijama UN-a i rješenju o dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:06