Milojko Spajić - predstavnici partija manje brojnih naroda / - VLADA CRNE GORE
05/03/2024 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Manjinske partije bezrezervno podržavaju EU agendu i dobijanje IBAR-a

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima partija manje brojnih naroda, a tokom razgovora su konstatovani odlični rezultati na planu EU integracija i istaknut je doprinos partija manje brojnih naroda, naročito u dijelu glasanja za imenovanja u pravosuđu.

Na sastanku sa Ervinom Ibrahimovićem, Damirom Gutićem (Bošnjačka stranka),  Gencijem Nimanbegom (Forca), Adrijanom Vuksanovićem (HGI), Mehmedom Zenkom (DUA), kom su prisustvovali potpredsjednik Vlade Nik Gjeljošaj (Albanska alternativa) i ministar Fatmir Gjeka (Demokratska partija), bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Spajić je upoznao sagovornike o narednim koracima koji će nas dovesti do ispunjenja najvažnijeg cilja u ovom momentu, a to je dobijanje IBAR-a u prvoj polovini godine.

- U razgovoru je naglašeno da će na tom putu partije manjinskih naroda pružiti bezrezervnu podršku, jer je i za njih Evropska unija jedina prava crnogorska perspektiva. Istaknuto je i da su snažne poruke iz najvećih evropskih centara jasan pokazatelj da su širom otvorena vrata evropske porodice, navodi se u saopštenju.

Spajić je informisao sagovornike o zainteresovanosti međunarodnih partnera da pomognu reforme neophodne za unapređenje sistema.

Zaključeno je i da je jako važno da se nastavi konstantna komunikacija koju predsjednik Vlade ima sa predstavnicima manje brojnih naroda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:24