Jovana Marković / - FOTO: SDP
09/02/2024 u 12:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marković (SDP): Poraz je obrazovnog sistema to što djeca danas koriste povik "Nož, žica, Srebrenica"

Roditelji, nastavnici i cijeli obrazovni sistem, u potpunosti moraju biti posvećeni vaspitanju i obrazovanju djece, kako bi se što prije zaustavio zastrašujući trend nasilničkog ponašanja među mladima, poručila je Marković

Poraz je obrazovnog sistema ali i cijelog društva to što djeca danas koriste fašistički povik "Nož, žica, Srebrenica", prijeteći na taj način drugim učenicima, kazala je predsjednica Foruma Mladih SDP-a Jovana Marković.

- Iste parole koje su odjekivale nakon pobjede oslobodilaca 30. avgusta, danas su izvor nasilja među djecom. Vijesti koje dobijamo o dešavanjima u školama zahtijevaju hitnu (re)akciju od strane nadležnih institucija - kazala je Marković.

U uslovima u kojima su naša djeca među najlošije ocijenjenim na PISA testiranjima, a koja će dodatno trpjeti posljedice najavljenog štrajka, posebno je važno posvetiti im se na adekvatan način, dodala je.

- Roditelji, nastavnici i cijeli obrazovni sistem, u potpunosti moraju biti posvećeni vaspitanju i obrazovanju djece, kako bi se što prije zaustavio zastrašujući trend nasilničkog ponašanja među mladima - poručila je Marković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:10