Nebojša Medojević / - FOTO: PORTAL DAN
29/12/2022 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Nećemo podržati novu vladu ako ne budem koordinator za reformu službi bezbjednosti

Upitan sa koje pozicije bi to radio, Medojević je odgovorio da je to funkcija potpredsjednika Vlade koji bi se bavio koordinacijom reformi sektora bezbjednosti

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević poručio je da ta stranka neće podržati novu vladu ako njemu ne pripadne pozicija koordinatora za reformu službi bezbjednosti.

Medojević je na konferenciji za novinare ocijenio da nova vlada treba da uradi ono što nijesu uspjele prethodne dvije, da osnaži i dekriminalizuje bezbjednosne službe, prenosi Mina.

On je kazao da je došao trenutak da sve svoje međunarodne kontakte stavi na raspolaganje državi u borbi protiv kriminala.

- Moja misija, cilj je da iniciram suštinske reforme koje će dovesti do dekriminalizacije obavještajne službe, rekao je Medojević.

Upitan sa koje pozicije bi to radio, Medojević je odgovorio da je to funkcija potpredsjednika Vlade koji bi se bavio koordinacijom reformi sektora bezbjednosti.

- Čeka nas ogroman posao i ja sam spreman za to. PzP ne traži ništa što nije dogovoreno u septembru 2020 godine, rekao je Medojević.

On je kazao da je sve što se dešavalo u Crnoj Gori, krize i pad vlade, bilo povezano sa švercom cigareta.

Upitan da li će PzP povući podršku 44 vladi, ukoliko ne dobiju podršku za taj predlog, Medojević je kazao da bi postavio supotno pitanje.

- Zašto nekome smeta i da li imaju nekog boljeg kandidata? Ako neko kaže da ima boljeg kandidata, mi možemo da razgovaramo, ali vidite da nemaju alternativan plan imaju samo jedan cilj – ne može Nebojša Medojević i ne može PzP, rekao je Medojević.

On je dodao da nije to nikakav uslov, već zahtjev.

- Ako ne prihvate neće biti podrške vladi, rekao je Medojević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:44