Милачић / Фото: Иван Петровић Ипе
11/04/2022 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић тврди: Курти има велика очекивања од Владе коју пропагира СНП

Позивамо СНП да се гласно изјасни ко су му партнери у недосањаној мањинској влади коју формира под Скупштинским покровитељством ДПС-а, поручио је он

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић тврди да премијер Косова Аљбин Курти има "велика територијална очекивања од владе коју пропагира СНП". 

- Права Црна Гора позива СНП да се гласно изјасни ко су му партнери у недосањаној мањинској влади коју формира под Скупштинским покровитељством ДПС-а- казао је Милачић. 

Навео је да данашња порука Дритана Абазовића да ће СДП бити дио те владе са СНП-ом, поред коалиционих партнера ДПС-а са последњих локалних избора у виду Бошњачке странке, Форце и сличних, представља оно што Владимир Јоковић још од потписивања издајничког Меморандума крије и од свога чланства и од грађана Црне Горе.

- Који ће бити коначан биланс издаје Владимира Јоковића и врха СНП-а још увијек није познато, али се зна да су смијењени Здравко Кривокапић и Алекса Бечић у име фотеља Дритана Абазовића и још увијек незнаног "јунака" на челу Скупштине.  Познато је и да ће у том билансу штете главни покровитељ извршне власти у скупштинским клупама бити посланици ДПС-а, а министри из редова његових коалиционих партнера у Скупштини али и локалним изборима: СДП, ФОРЦА, Бошњачка странка и други- истакао је Милачић. 

Позвао је СНП да, како каже, "одговори грађанима у чије име говори Абазовић када каже да ће СДП бити дио његове владе, а можда и СД, и у чије име и за чији рачун коалициони партнери Мила Ђукановића ФОРЦА и Бошњачка странка наступају у пројекту тзв. мањинске владе".

- Коначно, позивамо СНП да јавно саопшти ко ће му бити главни покровитељ у Скупштини за улазак у министарске и Скупштинске фотеље, ако не ДПС и чију подршку из редова побједника 30. августа уопште ужива? Права Црна Гора ће учинити све да ова питања не прођу без одговора, а уколико руководство СНП-а остане нијемо пред грађанима, Права Црна Гора ће на ова питања одговорити на исти начин на наступајућим локалним изборима у Подгорици и другим црногорским општинама, као што је на поменути издају одговорила у Беранама. Права Црна Гора ће обезбиједити да издајничка политика више нигдје неће моћи да буде власт док не плати пуну политичку и моралну цијену за штету коју је нанијела грађанима Црне Горе и побједницима 30. августа, који ничим нису заслужили да данас гледају најаву владе СДП-а, ФОРЦЕ, СД, Бошњачке странке, УРЕ и СНП-а, уз скупштинско покровитељство ДПС-а и његових политичких сарадника- закључио је Милачић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:06