Marko Kovač / - RK PRODUCTION
16/08/2022 u 09:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pravde: Izbor članova Sudskog savjeta mora prevazići sve podjele

Samo stabilna država sa jakim pravosudnim institucijama garantuje put ka boljem sjutra, navode oni

Ministarstvo pravde podsjetilo je na nemjerljiv značaj koji izbor članova ima za naše društvo, a iz ovog resora su poručili da ovo pitanje mora revazići sve podjele.

- Podsjećamo na nemjerljiv značaj koji izbor članova Sudskog savjeta ima za naše društvo i potrebu da kreiramo sistem zasnovan na vladavini prava. Ovo pitanje mora prevazići sve naše podjele. Samo stabilna država sa jakim pravosudnim institucijama garantuje put ka boljem sjutra, navode oni.

Podsjetimo, poslanici bi trebalo danas da glasaju o četiri predložena kandidata za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je da se na te funkcije izaberu Nebojša Vučinič, Radoje Korač, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš.

Za njihov izbor potrebna je dvotrećinska, odnosno tropetinska podrška poslanika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:27