Boris Mugoša / - FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MINA
13/12/2022 u 13:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša: Političkom bahatošću ne može se u EU

Priča nekih partija da su proevropske više ne pije vodu, poručio je on

Političkom bahatošću ne može se u Evropsku uniju, kazao je potredsjednik i poslanik SD-a Boris Mugoša, koji je i član Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP). On je to poručio prilikom otkazivanja sastanka POSP-a u Strazburu zbog usvajanja Zakona o predsjedniku.

Mugoša navodi da je otkazivanje sastanka POSP-a i to od strane evropskih partnera zbog kako navode “usvajanja kontroverznog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku u Skupštini Crne Gore sinoć, koji je direktno u suprotnosti sa hitnim mišljenjem Venecijanske komisije od 9. decembra i odbijanja poziva EU da se to ne radi”.

Ko to ne želi da razumije, ističe, doprinosi urušavanju evropskog puta Crne Gore.

-Priča nekih partija da su proevropske više ne pije vodu kod bilo koje relevantne adrese. Političko blamiranje Crne Gore se nažalost nastavlja zbog antievropskog djelovanja stare, nove, obnovljene i pomirene većine- navodi potpredsjednik SD-a, navodi u saopštenju.

Mugoša zaključuje da je još prije mjesec dana, tokom razgovora predstavnika političkih partija u Parlamentu, ukazao na jasan put izlaska iz duboke političke i i institucionalne krize a to je neizglasavanje neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku; dogovor oko deblokade Ustavnog suda kroz inkluzivan proces selekcije kandidata; definisanje termina vanrednih izbora i dogovor oko koncepta Vlade koja će pripremati te izbore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:47