Predsjednica Foruma mladih Bošnjačke stranke Suada Musić / - FOTO: BS PREDSJEDNICA FORUMA MLADIH BOšNJAčKE STRANKE SUADA MUSIć
03/03/2024 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Musić: Stradanje nedužnih civila iz Gaze leži na savjesti čitave civilizacije

Svijet se mora posvetiti hitnom pronalaženju rješenja za zaustavljanje zločina, stradanja i humanitarne katastrofe koja se pred očima cijelog svijeta događa u Gazi, istakla je Musić

Stradanje nedužnih civila iz Gaze, okupljenih oko vozila sa humanitarnom pomoći dok su čekali u redu za hranu, leži na savjesti čitave civilizacije, poručila je predsjednica Foruma mladih Bošnjačke stranke Suada Musić.

- Sve je očiglednija potreba za hitnim promjenama u međunarodnim mehanizmima za sprječavanje ovakvih stradanja, jer je nedostatak adekvatnih mehanizama za zaštitu civila u sukobima alarmantan. Smatram da su ove promjene neophodne kako bismo osigurali da humanitarna pomoć stigne bezbjedno do onih kojima je najpotrebnija, bez straha od gubitka nevinih života.

Svijet se mora posvetiti hitnom pronalaženju rješenja za zaustavljanje zločina, stradanja i humanitarne katastrofe koja se pred očima cijelog svijeta događa u Gazi,  istakla je Musić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:17