foto: DPS / - FOTO: DPS
29/04/2023 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikolić: Strateško partnerstvo sa SAD doprinosi bržoj integraciji Crne Gore u EU

Nikolić je upoznao kongresmenku Pingri, da je duga istorija stranog uplitanja u unutrašnje stvari Crne Gore, najveća prepreka njenoj civilizacijskoj težnji da se integriše sa Zapadom

SAD predstavljaju strateškog partnera za Crnu Goru i od presudne je važnosti da ta saradnja nastavi da se razvija i doprinosi članstvu Crne Gore u EU, kazao je poslanik Andrija Nikolić na sastanku sa kopredsjedavajućom crnogorskog kokusa u američkom Kongresu, kongresmenkom Šeli Pingri. 

Kako su naveli iz DPS-a, tokom razgovora na Kapitol hilu, Nikolić je upoznao kongresmenku Pingri, da je duga istorija stranog uplitanja u unutrašnje stvari Crne Gore, najveća prepreka njenoj civilizacijskoj težnji da se integriše sa Zapadom. 

Nikolić je zahvalio kongresmenki Pingri na dosadašnjim aktivnostima u sklopu kopredsjedavanja crnogorskim kokusom, uz ocjenu da bi njegovo potencijalno proširenje, unaprijedilo informisanost američkog Kongresa o Crnoj Gori. 

Iskazujući zadovoljstvo činjenicom da su Sjedinjene države i Crna Gora saveznici u NATO-u, kopredsjedavajuća crnogorskog kokusa kongresmenka Pingri, izrazila je spremnost da se dodatno založi za bolju vidljivost Crne Gore u Kongresu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:58