Andrija Nikolić / - DPS
16/02/2024 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Žrtva Navaljnog posljednje upozorenje Crnoj Gori

U današnjoj Rusiji, kako je naveo šef poslaničkog kluba DPS-a, kao “demokratskom“ uzoru i pokrovitelju dijela crnogorske vlasti, opozicija može da djeluje samo van granica Rusije

Smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u strogom sibirskom zatvoru Putinove Rusije, tragična je i tužna vijest za cio demokratski i slobodni svijet, kazao je Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba DPS-a.

- Žrtva koju je Navaljni podnio za svoje ideale posljednje je u nizu upozorenja kako izgleda alternativa zapadnim vrijednostima i evroatlantskom putu Crne Gore, na koju nas decenijama nagovaraju domaće destruktivne politike koje se danas za iste ciljeve bore sa pozicija državne vlasti - kazao je Nikolić.

U današnjoj Rusiji, kako je naveo, kao “demokratskom“ uzoru i pokrovitelju dijela crnogorske vlasti, opozicija može da djeluje samo van granica Rusije. Nema, navodi, kritičkih medija, niti društvenih mreža, a zabranjen je rad i NVO organizacijama koje su se finansirale sa Zapada.

- Zato je najmanje što očekujemo od onih predstavnika zvaničnih crnogorskih vlasti kojima su usta puna priče o evropskim vrijednostima, da po uzoru na kolege iz zemalja članica EU, pozovu ruske vlasti na sprovođenje nepristrasne i transparentne istrage povodom smrti Navaljnog - saopštio je Nikolić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:20