Vladimir Joković / - VLADA
01/04/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Nema velikih neslaganja u vladajućoj većini

Lider Socijalističke narodne partije i ministar poljoprivrede Vladimir Joković ocijenio je da rekonstrukcija Vlada treba da se desi i prije roka predviđenog Sporazumom.

On tvrdi da većih neslaganja u vladajućoj većini nema, te da svi konstituenti treba isključivo da se vode državnim, a ne ličnim ili partijskim interesima. 

Rekostrukcija Vlade definisana je, kako je rekao, sporazumom i samim tim je izvjesna.

- Ja sam uvijek za to ako nešto treba da se desi, neka se dese što prije. Što se nas iz SNP-a tiče, mi bismo željeli stabilnu većinu u da ono koji nijesu budu u Vladi. Naravno, sve je na premijeru Spajiću. Ja bih volio da se to sve još pojača i prisustvom članica parlametarne većine. Da svi budemo zajedno i preuzmemo odgovornost - rekao je Joković za televiziju ADRIA.

Joković tvrdi da u vladajućoj većini nema većih neslaganja, osim izbora v.d. direktora Uprave policije.

- Moramo pregovarati i dogovarati se. Ne možemo samo gledati lični ili partijski interes. Na prvom mjestu mora biti opšti interes, državni interes, ono što ćemo uraditi za Crnu Goru i za njen put prema Evropi, a onda te sitne unutarpartijske ili međupartijske razlike rješavati. Vjerujem da ta neslaganja nijesu tolika koliko se misli; ubijeđen sam i znam da nijesu. Dobro je da to izlazi u javnost, da javnost bude upoznata i sa onim što je pozitivno i sa problemima. Problemi su tu da se rešavaju - kazao je lider SNP-a.

 Joković kaže da je Crna Gora napravila značajne korake na evropskom putu, te da vjeruje da može postati prva naredna članica Evropske unije.

 -42. Vlada nije imala podršku Evropske unije. 43. je imala određenu podršku, ali Skupština nije dala rezultate kada je u pitanju kompletiranje Ustavnog suda, Tužilačkog savjeta… Sudeći po informacijama sa kojima raspolažem, uvjeren sam da nikada priča o Crnoj Gori nije bila dinamičnija. Imam osjećaj da je u Evropskoj uniji donesena odluka da Crna Gora može da bude prva naredna članica EU - zaključuje Joković.

Joković: I ja bih lagano glasao protiv prijema Kosova

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:41