Odović i Gradišnik / - FOTO: MDUP
29/01/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odović-Gradišnik: Dijalog dvije zemlje poruka zajedničkog angažmana i saradnje

Odović je ovom prilikom upoznao ambasadorku Gradišnik sa planovima na kojima Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predano radi, istakavši kao ključne ciljeve održivo i sistemsko uređenje pitanja legalizacije bespravnih objekata

Održavanje dijaloga između dvije prijateljske zemlje šalje nesumnjivu poruku zajedničkog angažmana i saradnje, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović tokom današnjeg susreta sa ambasadorkom Slovenije u Crnoj Gori Bernardom Gradišnik.

Ministar, kako je saopšteno iz resora, izrazio je zahvalnost Sloveniji na kontinuiranoj podršci za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

Odović, ovom prilikom, upoznao je ambasadorku Gradišnik sa planovima na kojima Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predano radi, istakavši kao ključne ciljeve održivo i sistemsko uređenje pitanja legalizacije bespravnih objekata, prikupljanje i digitalizaciju vjerodostojnih podataka u katastru nepokretnosti, te projekat socijalnog stanovanja i izgradnju istih.

Navodeći ključne prioritete, Odović je kazao da na ovaj način šaljemo poruku da shvatamo uređeno evropsko društvo kojem Crna Gora teži.

Iz MDUP su naveli da razgovarano je i o Javnoj raspravi o Nacrtu prostornog planiranja koja će trajati devedeset dana, za razliku od prethodne koja je trajala trideset dana, a sve, jažu, u cilju boljeg razumijevanja i pristupanja ovom planiranju.

Ambasadorka Gradišnik čestitala je  Odoviću stupanje na dužnost, te naglasila da “Slovenija je uvijek imala izvanrednu podršku Crne Gore u svakoj oblasti”.

Sagovornici su istakli da održavanje dijaloga između dvije prijateljske zemlje šalju nesumnjivu poruku zajedničkog angažmana i saradnje, konstatovano je tokom susreta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 19:18