Омерагић / Фото: Милош Вујовић
22/05/2021 u 10:12 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омерагић: Бошњачка странка се не осипа, јачи смо него икад

Коментаришући медијске наводе да ће се за предсједника, поред Ибрахимовића, кандидовати и Суљо Мустафић, портпарол БС каже да у тој странци не постоје табори и подјеле

Портпарол Бошњачке странке Адел Омерагић казао је за Портал Дана да је за одлазак, сада већ бивших чланова подгоричког одбора БС, сазнао из медија и да им жели сву срећу у даљем раду.

Он је казао да извјештавање у јавности мора бити објективно, те да су одбор у Подгорици напустили само Емир Пепељак, Денис Лукач и Индира Међедовић али не и комплетно чланство, како стоји у саопштењу. 

- Сигурно су жељели да узнемире јавност и пошаљу поруку да се подгорички одбор распада. Нас су, дакле, напустили три члана партије. Жалимо због њиховог одласка, али желимо им сву срећу -додао је Омерагић. 

Омерагић је казао да последњих мјесеци због "своје аутентичне политике биљеже раст чланства". 

- Све ћемо то демонстрирати на конгресу који ће се одржати у наредних двадесетак дана. Одбор у Подгорици биљежи тренд раста нових чланова тако да свака прича о урушавању странке и осипању су дезинформације. Бошњачка странка је јача него икад и јединственија- додао је он. 

Коментаришући медијске наводе да ће се за предсједника БС, поред Ервина Ибрахимовића, кандидовати и Суљо Мустафић, Омерагић је казао да оштро демантује да у тој странци не постоје табори и подјеле. 

- Није тачно да постоји више кандидата, а то ћемо све доказати на конгресу, који ће, понављам, доказати јединство наше странке - поручио је Омерагић. 

Пепељак, Лукач и Међедовић саопштили су јутрос да напуштају БС због, како наводе "ретроградне и превазиђене политике, базиране на остваривању личних интереса врха БС-а и профитирању на рачун свог народа". 

Подсјетмо, након смрти дугогодишњег предсједника БС Рафета Хусовића посланик Ибрахимовић предложен је од свих општинских одбора за новог предсједника те партије, који су се до сада изјашњавали о избору кандидата за новог лидера партије.

Како су раније писале Дневне новине Дан, нови предсједник странке бираће се на конгресу који ће бити одржан у другој половини маја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 13:25