Pokret evropa sad / - PES
02/03/2024 u 18:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret Evropa sad: Skaj pokazuje kakav je haos ostavio DPS

Sadržaji iz Skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali "korumpirani političari stare garde", kazali su iz PES-a

Možda bi neko i povjerovao u optužbe Demokratske partije socijalista (DPS) da je aktuelni premijer Spajić odgovoran za haotično stanje u bezbjednosnom sektoru, zbog trulih kompromisa, da su građani izgubili pamćenje i da nema Skaj prepiski, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Kako su kazali, sadržaji iz Skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali "korumpirani političari stare garde".

- Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima. Međutim, javnost vrlo dobro pamti ko je sa vatrometima iz političkih motiva proslavljao trule kompromise u sektoru bezbjednosti za vrijeme konstituisanja Vlade Dritana Abazovića - navode iz PES-a.

Dodaju da se "sav galimatijas koji se kreirao godinama i decenijama unazad ne može riješiti preko noći."

- Za početak je sigurno da predsjednik 44. Vlade neće kršiti zakone, niti praviti bilo kakve trule koprmise, radi jeftinih, marketinških političkih poena. Više je ova Vlada i parlamentarana većina uradila na evropskom putu Crne Gore izborom čelnika u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i VDT-u, nego DPS za vrijeme čitave vladavine. Zato dok mi uvodimo Crnu Goru u EU sređujući haos koji je DPS ostavio, oni bi mogli da počnu sa sređivanjem stvari u svojoj partiji. Imaće dosta posla - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 14:45