Pol Mekarti i Aleksa Bečić / Demokrate
29/12/2023 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pol Mekarti čestitao Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Demokrata

Nadam se da će vaša partija doprinijeti očuvanju evroatlantskog kursa i afirmaciji zapadnih vrijednosti, koje predstavljaju neophodan uslov za integraciju Crne Gore u EU i klub najrazvijenijih zemalja svijeta, dodao je Mekarti u svojoj čestitki

Direktor za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu (IRI) Pol Mekarti čestitao je Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Demokrata.

Mekarti je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom sa Bečićem, te mu je poželio sreću u novom četvorogodišnjem mandatu na mjestu predsjednika partije, ali i sreću na preuzetoj dužnosti vicepremijera Vlade Crne Gore.

- Crna Gora se suočava sa ozbiljnim izazovima. Jedan od njih je očuvanje kredibilnog NATO članstva i ubrzanje pristupnih pregovora sa EU. Nadam se da će vaša partija doprinijeti očuvanju evroatlantskog kursa i afirmaciji zapadnih vrijednosti,  koje predstavljaju neophodan uslov za integraciju Crne Gore u EU i klub najrazvijenijih zemalja svijeta - dodao je Mekarti u svojoj čestitki.

U nastavku direktor IRI-ja za Evropu izrazio je želju da se zahvali Demokratskoj Crnoj Gori na dosadašnjoj saradnji koja je rezultirala mnogim uspješnim projektima, te dodao da su Demokrate kredibilan partner u odnosima, ne samo sa IRI-em, već i sa svim međunarodnim partnerima na evropskom putu Crne Gore.

- Posebna vrijednost vaše partije jesu izvanredni mladi ljudi koji su aktivni u programima IRI-a i koji daju veliki doprinos izgradnji unutarpartijske saradnje i kulture izgradnje društvenog konsenzusa - posebno je istakao Mekarti.

U daljem obraćanju Mekarti je dodao da je učešće  članova Demokrata u vodećem omladinskom programu za političko liderstvo, institutu za napredno liderstvo u politici (ALPI) ključan, posebno istaknuvši:,,Ključan je i doprinos u radu Ženskog kluba u Parlamentu koji su dali vaši poslanici. Siguran sam da ćemo ovu više nego uspješnu saradnju nastaviti i u budućnosti. Želim vam uspješan rad i sve najbolje u budućnosti!, zaključio je Pol Mekarti u prijateljskoj čestitci izabranom predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:33