/ foto: lazar ružić
06/02/2023 u 08:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predlog za kandidaturu Mandića vraćen na doradu

Demokratski front (DF), koji je u petak predao predlog za predsjedničku kandidaturu Mandića, ima 48 sati da ispravi nedostatke

Državna izborna komisija (DIK) donijela je zaključak da predlog za kandidaturu Andrije Mandića za predsjednika Crne Gore treba doraditi. Takav zaključak donijet je na sjednici DIK-a večeras.

Kako je rečeno portalu RTCG, komisija je zaključila da obrazci za potpise podrške nijesu bili ispunjeni kako treba. Demokratski front (DF), koji je u petak predao predlog za predsjedničku kandidaturu Mandića, ima 48 sati da ispravi nedostatke.

Potpise podrške predali su u petak mladi DF-a.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša saopštio je tada  da će, nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biti održana 48 sati od predaje kandidature.

“Zapisnikom je konstatovano šta je od dokumentacije potrebno, DIK će pristupiti provjeri dokumentacije”, kazao je tom prilikom Mugoša. 

Glavni odbor Nove srpske demokratije u četvrtak je jednoglasno podržao kandidaturu Mandića, a njegovu kandidaturu podržali su i drugi konstituenti DF-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 15:55