Mileta Radovanić / - FOTO: MVP
16/08/2023 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radovanić – Gorincioi: Rumunija snažno podržava evropski put Crne Gore

Generalni sekretar Radovanić je posebno izrazio zahvalnost na kontinuiranoj i snažnoj podršci koju Rumunija pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija

Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Mileta Radovanić sastao se danas sa otpravnikom poslova a.i. u Ambasadi Rumunije u Crnoj Gori Raduom Gorincioijem, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako se u saopštenju MVP navodi, generalni sekretar Radovanić je posebno izrazio zahvalnost na kontinuiranoj i snažnoj podršci koju Rumunija pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, kao glavnom spoljnopolitičkom cilju naše zemlje, u kojem nam je Rumunija važan partner.

- Sagovornici su izrazili zadovoljstvo razvojem tradicionalno prijateljskih odnosa dvije zemlje, te ukazali na značaj daljeg intenziviranja saradnje, na svim nivoima. Na toj liniji, ocijenili su da će održavanje Ekonomskog foruma Rumunija – Crna Gora, u organizaciji Ambasade Rumunije u Podgorici, Privredne komore Crne Gore i Opštine Podgorica, i u saradnji sa nadležnim institucijama, predstavljati važan korak ka jačem umrežavanju dvije zemlje na polju ekonomske saradnje - poručili su iz MVP.

Naglasivši značaj unapređenja kulturnih veza, Radovanić je izrazio spremnost za realizacijom inicijative postavljanja biste Petra II Petrovića Njegoša u Krajovi, kao i biste najvećeg rumunskog pisca Mihaiua Eminsekuua u Crnoj Gori, što će doprinjeti boljem upoznavanju građana Crne Gore i Rumunije sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem dvije zemlje.

- Na sastanku je takođe bilo riječi o organizaciji posjete službenika Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore kolegama u Rumuniji, u cilju razmjene iskustava između dva ministarstva na polju konzularnih djelatnosti - zaključili su iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:46