Danilo Šaranović / - MUP
05/02/2024 u 10:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović u posjeti Italiji

Ministar će sa italijanskim kolegom zaključiti Operativni protokol za borbu protiv droge između Uprave policije MUP-a Crne Gore i Odjeljenja javne bezbjednosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastaće se sjutra u Rimu sa ministrom unutrašnjih poslova Italije Mateom Pjantedozijem, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uz razgovore o jačanju bilateralne saradnje, dva zvaničnika zaključiće Operativni protokol za borbu protiv droge između Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Odjeljenja javne bezbjednosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije.

Svrha Protokola je jačanje istražne saradnje na tehničko-operativnom nivou sa ciljem pribavljanja dokaza za krivična djela koja podrazumijevaju opojne droge, zapljenu droga kao i razbijanje transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa.

Ministar Šaranović će se sastati i sa predsjednikom Nacionalne agencije za antikorupciju (ANAC) Đuzepe Buzijom, a predviđen je i radni ručak ministara vanjskih poslova, unutrašnjih poslova i pravde dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:01