Vladimir Joković / - PORTAL DAN
26/10/2023 u 16:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković ministar poljoprivrede, Šćekić potpredsjednik vlade

SNP-u će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih. Sjednica parlamenta na kojoj će se birati nova vlada i novo rukovodstvo Skupštine biće održana iduće sedmice

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić biće kandidat za potpredsjednika vlade za mlade i demografiju i ministra sporta i mladih, dok će predsjednik SNP-a Vladimir Joković biti kandidat za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odlučeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva SNP-a.

SNP-u će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih. Sjednica parlamenta na kojoj će se birati nova vlada i novo rukovodstvo Skupštine biće održana iduće sedmice.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević, piše RTCG portal.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum - Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa - Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" daće podršku novoj vladi.

Parlamenarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna, a mandatar Milojko Spajić mandat za sastavljanje vlade dobio je 10. avgusta. Nakon višemjesečnih pregovora, postignut je politički dogovor o formiranju nove vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:19