Коњевић / Фото: Лазар Ружић
04/04/2022 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Понашање Булајића је антидемократско, дјецу нам изводе из школа због бомби

Преко 100 закона чека у процедури, нема антикризних мјера и то су реални проблеми које морамо рјешавати хитно, тврде из ове опозиционе партије

Социјалдемократска партија (СДП), на челу са Рашком Коњевићем, тврди да је понашање представника ДФ-а на мјесту потпредсједника Скупштине Страхиње Булајића "дубоко антидемократско".

- Показује да тај политички блок и даље остаје главна брана за напредак Црне Горе у европским интеграцијама, али очигледно и инструмент регионалних и других политичких и безбједносних стуктура за дестабилизацију Црне Горе. Умјесто општег друштвеног и државног интереса, Булајић се, нажалост, води искључиво уским партијским одлукама. Грађани су уморни од политчких препуцавања у тренутку кад за резервоар горива треба да дају преко 100 еура, а хљеб је поскупио већ два пута овој години. Уморни су од разних "експерата" који су успјешне државне монополске фирме довели од губитака, који нијесу у стању да региструју авионе за гашење пожара или губе десетине судских спорова због незаконитих смјена, а од којих данас перу руке они који су их на та мјеста изгласали. Грађани, с правом, очекују да Скупштина испуњава своју основну Уставом одређену функцију и за њено закључавање нема нити може бити оправдања. Преко 100 закона чека у процедури, нема актикризних мјера, дјецу нам полиција изводи из школе због бомбашких пријетњи и то су реални проблеми које морамо рјешавати хитно и без одлагања. Наша привпреда очекује подршку како не би доживјела катастрофу усљед огромног раста цијена увозних роба, али и трошкова пословања у нашој земљи. Одлазећа Влада за то вријеме не испуњава своју кључну европску и евроатлантску обавезу, чиме се додатно усложњава ситуација у сектору безбједности и одбране државе и занемарује чињеница да смо земља чланица НАТО и у приступним преговорима са ЕУ.  Због тога још једном позивамо Булајића да у хитном року закаже сједницу Скупштине и тиме спријечи наставак негативних посљедица које ових мјесеци осјећају сви грађани Црне Горе- поручили су из СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 09:29