илустрација 
23/11/2021 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Представници нове власти морају показати да су другачији од својих претходника

Статистика нарочито указује на катастрофално стање на сјеверу Црне Горе. Тако, у 13 општина на сјеверу има 25 хиљада незапослених, око 30 хиљада пензионера, док социјалну помоћ прима скоро14 хиљада становника

Податак да је у чак 16 црногорских општина број пензионера већи од броја запослених, у осам општина незапослени су бројнији од запослених, док у три општине има више корисника социјалне помоћи него радника, најбоље говори какав је резултат тридесетогодишње владавине ДПС-а и њених сателита.  То су саопштили из СНП.

-Статистика нарочито указује на катастрофално стање на сјеверу Црне Горе. Тако, у 13 општина на сјеверу има 25 хиљада незапослених, око 30 хиљада пензионера, док социјалну помоћ прима скоро14 хиљада становника. Овако изгледа „равномјеран“ регионални развој по мјери ДПС-а. Овдје је неопходно подсјетити на „чувену“ изјаву бившег премијера Душка Марковића из јула 2019. године да је у сјеверни регион уложено милијарду еура, те да је сјевер велико градилиште Црне Горе-наводе они.

Додају: "Постављамо питање гдје су ти велики пројекти и невјероватне инвестиције и како се десило да квалитет живота грађана сјевера није нимало побољшан? Према доступним подацима, једино је растао број незапослених и корисника социјалне помоћи, док није учињено готово ништа како би се поспјешило запошљавање и отварање нових радних мјеста".

-Представници нове власти морају показати да су другачији од својих претходника и да ће заиста учинити све што је могуће како би се прокламовани циљ омогућавања равномјерног регионалног развоја остварио у пракси. Развој сјевера мора бити један од приоритета сваке власти, како би се људима који живе на овом подручју коначно омогућио достојанствен и пристојан живот-наводе они.

Додају: "Први предуслов за то је изградња саобраћајне, енергетске и друге инфраструктуре без које нема развоја, напретка и бољег стандарда за наше грађане на сјеверу. Само на тај начин створиће се претпоставке за остваривање добра за садашње и будуће генерације".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:33