ФОТО: Скупштина ЦГ / -ФОТО: Скупштина ЦГ
24/05/2021 u 08:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Разматран Предлог закона о допунама Закона о порезу на доходак физичких лица

Законодавни одбор је размотрио и позитивно се изјаснио о Предлогу закона о отклањању посљедица одузимања имовине у ували Валданос

На данашњем другом наставку Шесте сједнице, Законодавни одбор је размотрио Предлог закона о допунама Закона о порезу на доходак физичких лица, који су поднијели посланици: Иван Брајовић, др Дамир Шеховић и мр Борис Мугоша. Приликом изјашњавања - да ли је Предлог закона у складу са Уставом и правним системом Црне Горе, седам чланова Одбора је било ,,уздржано“.

- Законодавни одбор у складу са чланом 67 став 1 Пословника Скупштине Црне Горе, није размотрио Предлог одлуке о отварању Парламентарне истраге и формирању Анкетног одбора ради прикупљања информација и чињеница о поступањима која се односе на рад државних органа у вези са задужењем Црне Горе по основу емитовања обвезница у износу од 750 милиона еура- саопштено је из Скупштине.

Законодавни одбор је на данас одржаној Седмој сједници, размотрио и позитивно се изјаснио о Предлогу закона о отклањању посљедица одузимања имовине у ували Валданос. Такође, Одбор је утврдио План рада Одбора за 2021. годину и усвојио Извјештај о раду Одбора за 2020. годину.

- Сходно члану 67 став 1 Пословника Скупштине Црне Горе, Одбор није размотрио Предлог закона о одлагању плаћања кредитних обавеза корисника кредита (леx специалис), као ни Приједлог резолуције о геноциду у Сребреници- саопштено је из Скупштине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:07