Oliver Varhelji / - MREžA X
15/05/2024 u 06:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Varhelji u Crnoj Gori naredna dva dana: Učestvuje na Samitu u Kotoru

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji boraviće u Crnoj Gori naredna dva dana.

Kako je saopšteno iz Evropske kuće, tokom posjete, Varhelji će imati bilateralni sastanak sa premijerom Milojkom Spajićem, kako bi razgovarali o prioritetnim reformama za ispunjavanje privremenih mjerila u okviru poglavlja o vladavini prava.

- Komesar će takođe posjetiti projekte finansirane od strane EU, poput transformatorske podstanice Lastva i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Tivat/Kotor - kaže se u saopštenju.

Navodi se da će u Kotoru, Varhelji učestvovati na trećem regionalnom samitu o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji organizuje Spajić.

image

Spajić i Varhelji

- VLADA

- Okupljajući sve lidere Zapadnog Balkana, samit u Kotoru će dalje operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan - navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je na samitu u Tirani dogovorena saradnja na jedinstvenom evropskom platnom prostoru, zelenim koridorima/saradnji carina, WiFi4WBs i evropskim digitalnim inovacionim centrima.

Spajić – Varhelji: Vrata EU široko otvorena za Crnu Goru

- U Kotoru biti identifikovane tri dodatne akcije zasnovane na Planu rasta Komisije: sporazumi o ocjeni usaglašenosti i prihvatanju, sigurnost snabdjevanja kritičnim lijekovima i novčanik digitalnog identiteta Evropske unije - dodaje se u saopštenju.

Regionalni samit biće završen u petak zajedničkom konferencijom za novinare Spajića i Varheljija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 00:40