/ - FOTO: DEMOKRATE
19/10/2023 u 14:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović preuzela funkciju poslanice Demokrata u Skupštini Crne Gore

Ova promjena dolazi kao posljedica odluke Stevana Katića, predsjednika opštine Herceg Novi, da ne obavlja funkciju poslanika, već funkciju predsjednika opštine Herceg Novi, navode oni

U skladu sa odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, a imajući u vidu redosljed na parlamentarnoj izbornoj listi,  Anđela Vojinović preuzeće funkciju poslanice Demokrata u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz pomenute stranke.

-Ova promjena dolazi kao posljedica odluke Stevana Katića, predsjednika opštine Herceg Novi, da ne obavlja funkciju poslanika, već funkciju predsjednika opštine Herceg Novi. Anđela Vojinović rođena je u Nikšiću. Magistar je međunarodnih odnosa. Pripravnički staž je odradila pri Upravi policije u sektoru za međunarodnu policijsku saradnju. Nakon toga je postala portparol Demokratske Crne Gore do 2019. Kratko vrijeme je radila i u NVO sektoru, u NVO “Akciji za ljudska prava”. Trenutno radi u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma - navode u saopštenju.

Dodaju da je dobitnica  međunarodnih nagrada i priznanja iz oblasti stranih jezika, priznanja Fakulteta političkih nauka za ostvarene izvanredne rezultate tokom studija, stipendista Ministarstva prosvjete i kineskog “Instituta Konfucije”.

-Učesnica brojnih međunarodnih obuka i seminara. Govori engleski, italijanski, španski, francuski, a služi se i kineskim jezikom, koji je usavršavala u Kini. Završila je i muzičku školu. Odbornica je Demokrata u SO Nikšić od 2021. godine- zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:28