Ranko Vujović / Arhiva
03/03/2024 u 12:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Na karnevalu nije spaljen pisac, spalili su novinara koji kritikuje društvo

Nije lutka Andreja Nikolaidisa spaljena sinoć u Herceg Novom jer je Andrej pisac, kazao je Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Teško da je iko od organizatora sinoćnje lomače pročitao ijednu Andrejevu knjigu, a pitanje je koliko su knjiga u životu inače pročitali, kazao je Vujović.

- Nijesu novskim “inkvizitorima” zasmetale Andrejeve izjave o Herceg Novom, jer da jesu imali su u prethodnih deset godina dovoljno vremena da saopšte i iskažu svoj protest zbog toga. Sinoć je u Novom “spaljen” Andrej Nikolaidis novinar, koji u svojim kolumnama hiruški precizno dijagnosticira i kritikuje sve bolesti ovog društva - kazao je Vujović.

DPS Herceg Novi: Izopačena verzija karnevala poslala ružnu sliku o Herceg Novom

Kako ističe, i ne bi organizatorima lomača smetala toliko Andrejeva kritika da on istovremeno u svojim tekstovima ne ismijava sve moćnike, velike i male, izvrgava ih ruglu koristeći satiru, ironiju i groteskni jezik.

Vujović: Sloboda govora i izražavanja su neprikosnoveno i osnovno pravo

- Taj Andrejev karnevalski jezik je najviše zabolio organizatore Novskog karnevala i sve one koji iza njih stoje.

Spaljivanjam Andrejeve lutke u Crnoj Gori se nastavlja urušavanje svih osnovnih sloboda i šalje prijeteća poruka svima koji se usude da slobodno misle i djelaju. Nije se sinoć branila i promovisala sloboda govora u Crnoj Gori, ona je sinoć spaljena pred veselim pukom usred Herceg Novog - istakao je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:54