Омер Вукић / -фото: СДП
14/05/2021 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукић: СДП већ предала амандмане на буџет за школу у Мркоjевићима и регионални пут

Кад jе у питању изградња школске сале, Општина Бар jе са Културним центром "Румиjа" и Министарством просвjете потписала споразуме за реализациjу ових проjеката, казао је Вукић

Социjалдемократска партиjа предала jе у скупштинску процедуру амандмане коjима смо предвидjели измjене буџета за 2021. годину коjи се односе на два наjбитниjа инфраструктурна обjекта у Мркоjевићима. Jедан од њих jе изградња школске сале у ОШ "Мркоjевићи" , а други реконструкциjа регионалног пута Р-29 Брдо Св.Иван – Каменички мост коjи jе од посебног значаjа за ставновништво Мркоjевића, али jе то и пут  коjи из Бара води ка граници у Сукобину и коjим годишње прође око 2 милиона путника и 500.000 возила, наводи се у саопштењу Одборника СДП у Скупштини Општине Бар Омера Вукића.

Како су међутим, буџетска средства за реализациjу ових проjеката изостала у  буџета за текућу годину, посланици СДП-а Рашко Коњевић и Драгиња Вуксановић Станковић су у скупштинску процедуру већ предали амандмане коjима смо jасно навели износ средстава и разлоге за њихово преусмjеравање. Кад jе у питању изградња школске сале, Општина Бар jе са Културним центром "Румиjа" и Министарством просвjете потписала споразуме за реализациjу ових проjеката и реализовала своjе обавезе кроз уплату 150.000 еура на посебан рачун школе за изградњу сале. Потребно jе обезбиjедити недостаjућа средства како би се оваj проjекат и реализовао у наjкраћем могућем року. 

– Желио бих да нагласим да су посланици СДП већ дjеловали амандмански на предлог буџета актуелне власти и свих њених чинилаца, коjи ниjесу препознали ове проjекте у његовоj припреми, али нам jе драго да и из диjела скупштинске већине стижу наjаве за подршку овоj идеjи – казао је Вукић.

Значаj изградње спортске сале за становнике Мркоjевића, пута Р-29 и других инфрастуктурних обjеката, подржан jе, поред осталх, и од стране Саjвета муслиманског народа, наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:35