/ - FOTO: DANIJEL ŽIVKOVIć - DPS
03/03/2024 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici

Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki, navodi Živković

Kada institucije progone „slobodnu riječ“, one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici, smatra Danijel Živković, predsjednik DPS Crne Gore.

VDT će preispitati eventualno postojanje krivičnog djela u slučaju spaljivanja lutke Nikolaidisa

- Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa. Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki - navodi Živković u saopštenju.

Dodaje da je danas je to u Herceg Novom, a sjutra će biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala.

- Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori. Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike - zaključuje Živković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:39