Владин љубимац / - НВО сПас
21/12/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Министарка Срзентић удомила маче

Једино се она показала као озбиљна удомитељка и данас маца Загора ужива у дому и пажњи, саопштили су из НВО сПас

Након 17 седмица комуникациjе са представницима Владе Црне Горе, кроз кампању "Владин љубимац", успjели смо да удомимо маче из Даниловграда и то код министарке jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Тамаре Срзентић. Jедино се она показала као озбиљна удомитељка и данас Загора ужива у дому и пажњи, саопштили су из НВО сПас.

- Наиме, кампању "Владин љубимац" почели смо 20. августа текуће године, обраћањем министру финансиjа и социjалног старања Милоjку Спаjићу, а завршили 16. децембра обраћањем предсjеднику Владе Здравку Кривокапићу.

Током 17 недjеља комуницирали смо са представницима/ама Владе путем друштвених мрежа – Инстаграма, Фејсбука и Твитера, али такође и путем званичних адреса и саопштења медиjима. Позивали смо их да нађу рjешење за многоброjне проблеме са коjима се ове животиње суочаваjу, као и да промовишу удомљавање бездомних и нерасних паса и мачака - наводи се у саопштењу.

Подсјећају да су се њиховим позивима одазвали министар Милоjко Спаjић, министарка Jелена Боровинић Боjовић, министарка Тамара Срзентић и главни преговарач са ЕУ Зорка Кордић. До реализациjе удомљења jе дошло jедино у случаjу мачета Загоре, коjа jе отишла у дом министарке Срзентић и тамо сада ужива.

- Одговор на захтjев послат Влади почетком године, заjедно са 20-ак других организациjа, до данас нисмо добили. Подсjетићемо да смо дали нека од рjешења за проблем са коjим с, не само наше организациjе, већ и остали грађани/ке наше земље свакодневно суочаваjу: Укидање пореза на ветеринарске услуге стерилизациjе/кастрациjе паса и мачака, док се оваj проблем не сведе на задовољаваjући или макар на 12 мjесеци, као и могућност субвенционисања ових услуга; Увођење Националног мjесеца и бесплатних стерилизациjа/кастрациjа у том мjесецу уз финансиjско и логистичко учешће локалних самоуправа; Свеобухватну кампању и едукациjу становништва о хуманим начинима смањења прекоброjности популациjе паса и мачака - истичу из НВО сПас.

Они ће комуникациjу наставити jер представници/е Владе су ту да омогуће рjешавање проблема угрожених, међу коjима су и незбринуте и остављене животиње у чиjе име ћемо наставити да волонтирају свим срцем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:20