You Tube / -SHUTTERSTOCK
08/09/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

YouTube testira mogućnost igranja video igara

Platforma dodaje novi odjeljak "Playables", koji će sadržati igre koje se mogu igrati i na desktop računaru i na mobilnom uređaju

U junu se pričalo da YouTube interno testira novi proizvod za uvođenje onlajn igranja na svoju platformu, a sada je to potvrđeno.

Imejl poslat zaposlenima u Googlu poziva ih da učestvuju u fazi testiranja YouTube ponude, poznatoj kao Playables. Sada je Google zvanično objavio da YouTube testira video igre koje se mogu da se igraju na platformi.

Prema navodima na Google blogu, YouTube se upušta u video igre kao svoju najnoviju eksperimentalnu ponudu. Platforma dodaje novi odjeljak "Playables", koji će sadržati igre koje se mogu igrati i na desktop računaru i na mobilnom uređaju.

Uvođenje gejminga u početku je ograničeno na mali broj korisnika YouTubea. Jedan od prvih naslova je Stack Bounce, 3D igra odbijanja loptice koja zahtjeva pravovremene klikove za probijanje kroz prstenove. Stack Bounce već postoji na Google usluzi mini igrica GameSnacks.

Google kaže da korisnici mogu da vide da li imaju pristup novom odjeljku igara Playables tako što će ga potražiti pored svojih standardnih YouTube video feedova. Ovim dodavanjem igara na YouTube nastavlja se širenje platforme na mnoge oblike zabave, uključujući kratke video snimke, cjelovečernje filmove, muziku, televizijske usluge, podkaste i još mnogo toga.

Nedavno je YouTube testirao tab kanala u feedu Pretplate i pretraživanje pjesama zasnovano na pjevušenju. Najnoviji izveštaj pokazuje da YouTube razvija novi način pretraživanja pjesama pjevušenjem ili pjevanjem, prenosi b92.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. novembar 2023 22:13