Buč Kesidi / -DRAGUTIN ANDRIć/SOUNDGUARDIAN
28/08/2023 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Buč Kesidi euforija na Špancirfestu pred više od 8.500 fanova

Bili su to ujedno i posljednji datumi dugačke ljetnje „Skupi snagu" turneje

„Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva" rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u "Curimo po aslfaltu", prvu pjesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu. Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8500 fanova.

Buč Kesidi skupili su svu snagu i "odužili" se Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina. Fantastično inspirisana svirka iznijela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vrijeme sastavni dio set liste i izazivaju odlične reakcije.

U subotu je bend krenuo jako. Na sjajne "Euforija" i "Laž" nadovezala se "želja" iz publike – "Kafe aparat", nakon koje su uslijedili nova "Trebaš mi" te "Draga?" i "Čekam te". Skok na album "Euforija" i centralni dio nastupa donio je pjesme "Subota", "TIHO" i "Kasno je", poslije čega su se vratili na "Posesivno – ospulsivni hospul" sa "Stani!! Stani!!!" i "Pola pet". Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena "Skupi snagu" te serija velikih hitova - "Nema ljubavi u klubu", "Uragan" i "Nedjelja ujutru", kao i bis u kojem je mjesta bilo za "Idemo do hodnika", i "Nebitna". "Varaždin, grad anđela, grad baroka, grad bicikala", kako mu je tepao Zoran, uz završnu "Đuskanje ne pomaže" i euforičnu reakciju hiljade posjetilaca u subotu je definitivno postao i grad ljevorukog electro rock benda iz Pančeva.

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta. Bili su to ujedno i posljednji datumi dugačke ljetnje "Skupi snagu" turneje prije nego se grupa u potpunosti koncentriše na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BUČ KESIDIKONCERT
29. april 2024 21:13