/ Фото: Илија Горјачев, Медија центар БГ
20/05/2021 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Феђа Димовић: Поносан сам што је Београдски синдикат био дио борбе за одбрану светиња у ЦГ

Фронтмен реп састава најавио концерт у Подгорици након короне

Један од највидљивијих лица реп састава Београдски синдикат Феђа Димовић каже да је поносан што су били дио борбе за одбрану светиња у Црној Гори.

Димовић је у интервјуу за Радио Светигора казао да не мисли да су превише допринијели, али им јако годи што људи препознају пјесму као значајну у литијском покрету за одбрану светиња.

Такође је обећао да ће побједнички концерт испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици бити први велики који ће се одржати након короне.

- Кад будем имао неке унучиће, имаћу чиме да се похвалим – кад се народ у Црној Гори борио за Цркву и вјеру, дао самсвој допринос кроз оно што могу, кроз музику и културу. Увијек се занемарује значај популарне културе као средство меке моћи - рекао је Димовић и додао да види да и даље људи из свијета политике немају свијест о значају популарне културе.

- У вријеме хладног рата, Запад је побиједио захвљујући систему вриједности који је пласирао на исток кроз музику и филмове без испаљеног метка - наводи један од фронтмена Београдског синдиката.

Димовић је нарочито нагласио да је Црна Гора отворена за њихов рад, много више него Београд и Србија.

- Већина концерата којих није било пуно у последње вријеме дешавали су се у Црној Гори - наглашава Димовић и истиче да су медији пратили све оно што Беофрадски синдикат ради за разлику од Србије гдје смо имали концерт само у Шапцу.

Такође је констатовао како се намеће утисак да ниједној власти не одговарају људи који говоре истину.

- Никада као сада није постојала оваква аутоцензура, страх да нас неко позове да наступамо, нарочито кад треба да учествује неко из локалне власти - рекао и Димовић и илустровао то примјером са популарног „Витез феста“ када су позвали Београдски синдикат да изведе пјесму „Догодине у Призрену“ да би после тога организаторима било укинуто државно финансирање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:44