Neverne bebe na Bedem festu / -NEVERNE BEBE NA BEDEM FESTU
22/08/2022 u 18:38 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neverne bebe, Tanja Jovićević i Danilov doživljaj Beča pojačanja Bedem festa

Oni će nastupiti na Trgu Slobode uz već najavljene Partibrejkerse koji će održati koncert 2. septembra

Neverne Bebe, Tanja Jovićević i Danilov doživljaj Beča nova su imena Bedem festa. Oni će uz već najavljene Matiju Dedića i Marijanu Zlopašu, koji nastupaju 1. septembra na terasi Hotela Onogošt, nastupiti na Trgu Slobode uz već najavljene Partibrejkerse koji će održati koncert 2. septembra.

Svi koncerti na Trgu Slobode 2. i 3. septembra biće besplatni.

- Ovogodišnje, 13. izdanje Bedem festa poklon je svom voljenom gradu Nikšiću u susret predstojećem 18. septembru, prazniku oslobođenja. Želimo da prostoru na rekonstruisanom Trgu Slobode u Nikšiću udahnemo novi život i neki novi duh. Po uzoru na velike evropske prijestonice kulture ovim korakom podstičemo sabiranje ljudi na svom Trgu, u samom srcu grada, što Bedem fest na neki način, dakle u kulturološkom smislu i jeste - sabirni centar - ističu organizatori Bedema.

Izborom izvođača organizatori festivala potvrđuje koliko se predano radi na očuvanju tradicije i građenju festivalckih bedema u ovom gradu kojem se istinski ljubitelji dobre muzike i rokenrola uvijek rado vraćaju.

- Nekada tinejdžerka, a danas dama koja je uz Magi, obilježila čitavu jednu epohu, počev od novog talasa, kojeg je srećom i preživjela, pa do dan danas Tanja Jovićević uprkos svemu, svojim i dalje snažnim glasom i stasom, budi u nama nostalgiju ne samo za jednim vremenom nego i za brojnim velikanima koji nijesu među živima. U tom smislu, ovaj koncert ima posebnu umjetničku vrijednost pa Vas sve od srca pozivamo 2. septembra da ispoštujemo nju koja to zasigurno zaslužuje - naglašavaju organizatori.

Takođe, sa zadovoljstvom najavljuju i koncert benda Neverne Bebe 3. septembra.

- Uvjereni smo da Milan i njegova "družina" dobro znaju da su njihovi počeci vezani upravo za Nikšić, još se sjećamo "vrućih" atmosfera sa svirki u Montenegro Pubu i horskog pjevanja publike do kasno u noć, kada smo bili onako mladi, prepuni očekivanja i optimizma... Osim toga, nakon rekonstrukcije Tvrđave Bedem, imali su to zadovoljstvo da na otvaranju održe prvu svirku ikada. Kakva bogata zaostavština benda Neverne Bebe vezana za Nikšić! Ovaj put slušaćemo ih na Trgu slobode, uz očekivanja da ćemo jednog dana svjedočiti povratničkom koncertu na Bedemu. Pozivamo publiku da im poželi toplu dobrodošlicu njihovoj drugoj kući - navode u saopštenju.

Po već starom dobrom običaju, publika Bedem festa ima taj ekskluzivitet da bude "počašćena" koncertima brojnih zaboravljenih izvođača koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji muzike.

- Ove godine, premijerno i po prvi put u Crnoj Gori, imamo tako rijetku priliku da uživamo u nastupu benda koji je inspirisao rad brojnih drugih i za koji se može reći da su preteče alternativnog zvuka prožetog mistikom, melodikom, harmonijom i odličnim tektovima. Nimalo čudno, jer je grad Niš iznjedrio čitavu plejadu bendova sa posebnim "pedigreom" Nišvil jazz festivala kao inspiracijom. U tom smislu, zaista smo ponosni da budemo domaćini bendu Danilov doživljaj Beča - stoji u saopštenju Bedem festa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 17:54