Pejaković / -FOTO: JUTJUB, K1
20/01/2023 u 16:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pejaković: Okrenuo sam se Bogu kad sam pao na dno, Srbin ide u crkvu kad počne kiša

Čovjek traži izlaz i lijek za svoju boljku, a pravoslavlje je snaga kojom to može da se savlada, kazao je glumac

Glumac Nikola Pejaković Kolja otvoreno priča o paklu u kom je bio zbog korišćenja narkotika, te izlečenju uz pomoć religije.

- Okrenuo sam se Bogu kad sam pao na dno i kad sam se našao u jarku. Srbin ide u crkvu kad počne kiša. Nije to usamljen slučaj. Ima ta priča da narkomani odu u neku vrstu vjere, ali mislim da to nije sasvim tačno - kazao je Pejaković.

Dodao je da čovjek traži izlaz i lijek za svoju boljku.

- Pravoslavlje je snaga kojom to može da se savlada. Kad je moj ego bio stucan, kad sam vidio da nemam izlaz, tako sam ja počeo da pretresam svoj život i svoja uvjerenja. Tada sam shvatio da griješim - naveo je Pejaković.

Nedavno je otkrio kako je njegov otac reagovao na sinovljev sunovrat.

- Došao sam bio na pet grama heroina, u nekim fazama je to zaista bilo ozbiljno. Moj otac se više zabrinuo za moje zdravlje kad sam ja počeo da odlazim u crkvu nego kad sam bio na heroinu. Mojoj majci je tada rekao: "Šta se ovo dešava, bio je baš lijep narkoman i normalan mladić" - dodao je on na tribini "O borbi sa pomislima", ističući da otac nije bio svjestan ozbiljnosti situacije.

Nikola je prije par mjeseci priznao šta za njega danas znači riječ droga.

- Mislim da to samo kada se unese u jedan prostor. Samo kada se unese, uđe đavo, odnosno, zagadi se taj prostor nekim zlom - rekao je Pejaković bio u emisiji "Balkanskom ulicom".

Ispričao je i da je svojevremeno otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom, ali da ga je ona, izbacivši ga iz ordinacije, u stvari spasila.

- Jesam jednom otišao kod jedne žene koja se bavila akupunkturom il' nečim. I ja sam sjeo, a ona me odmah pitala: "Je l vi pušite?", ja sam rekao: "Ne". Nikadanisam pušio, ali sam prije toga duvao. Rekla mi je: "Ustanite i izađite iz moje ordinacije, vama samo Bog može da pomogne, ja ne mogu". Ja se tada nisam vratio pravoslavlju, nisam je razumio. Bio sam onako ljut i rekao sam: "Dobro, sad idem". I ona me je spasila. Prije nego što sam izašao ona mi je napisala tri naslova, tri knjige, koje su za početnike za ulazak u vjeru i spasila me - zaključio je Nikola u emisiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:26