Madona / -SHUTTERSTOCK
13/10/2023 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje velika Madonina turneja

Pjevačica prvi put na bini bez jednog ključnog elementa

Muzički direktor Stjuart Prajs podijelio je neke detalje o Madoninim predstojećim nastupima uoči prvog u Londonu ovog vikenda.

Madonina predstojeća turneja koja nosi naziv "Celebration Tour" trebalo bi da sadrži, kako kažu, "preko 40 pjesama" i prvi put neće uključivati bend na sceni.

Kraljica popa treba da započne britansku i evropsku dionicu svoje turneje povodom 40. godišnjice u areni O2 u Londonu ove subote (14. oktobra) i imaće ukupno šest koncerata u areni.

Uoči prvog koncerta, Madonin muzički direktor Stjuart Prajs govorio je za BBC njuz o tome šta fanovi mogu da očekuju na koncertima. On je niz koncerata opisao kao "dokumentarac kroz njenu ogromnu karijeru", na kojima će biti više od 40 pjesama iz "zvijezdinog kataloga".

-Najveći hit koncerta ne mora da bude pjesma. To može biti garderoba, može biti video-snimak ili izjava - objasnio je Prajs, koji je producirao Madonin album iz 2005. "Confessions On A Dance Floor".

"Celebration Tour" koristiće pjevačicine originalne snimke sa više numera, a Madoni se neće pridružiti bend uživo na sceni prvi put od početka njene karijere.

-Postoje živi muzičari koji nastupaju u različitim djelovima, ali ono što smo shvatili je da su originalni inserti naše zvijezde. Te stvari se ne mogu replicirati i ne mogu ponovo kreirati, pa smo odlučili samo da to prihvatimo.

-Kod Madone, sve je uvijek u vezi sa rekontekstualizacijom stvari, pronalaženjem načina da se preuzmu snažne originalne poruke i vidi kako one odjekuju u eri u kojoj se sada nalazimo. Mnogi moćni trenuci odnose se na to gdje se muzika ukršta sa nečim kroz šta je društvo prolazilo, posebno nečim emotivnim. Ti trenuci su nevjerovatno moćni - rekao je.

Prajs je takođe potvrdio da se Madona vratila u punoj snazi nakon što je tokom ljeta primljena na intenzivnu njegu sa ozbiljnom bakterijskom infekcijom. Zdravstveni strah ih je primorao da se odloži sjevernoamerička dionica turneje.

-Osoba koja će izaći na scenu izgleda nevjerovatno, zvuči nevjerovatno, nastupa nevjerovatno - objasnio je Prajs i dodao da i sama Madona ima "veoma visoka očekivanja".

Prajs je takođe govorio i o "velikom izazovu" sastavljanja set-liste, odnosno repertoara za turneju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MADONATURNEJA
29. april 2024 02:31