Idris Elba / -JUTJUB/SKRINŠOT
10/01/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Idris Elba u kampanji protiv „zombi noževa"

Glumac je pokrenuo novu kampanju pod nazivom "Don‘t Stop Your Future" za borbu protiv zločina nožem u Britaniji

Kritičari su optužili Idrisa Elbu da je "licemjer" jer vodi kampanju protiv zločina počinjenim nožem uprkos tome što se pojavljuje u filmovima koji veličaju nasilje, piše Daily Mail.

Glumac je pokrenuo novu kampanju pod nazivom "Don‘t Stop Your Future" za borbu protiv zločina nožem u Britaniji, koji je narastao poslednjih godina, a mnoge žrtve su tinejdžeri.

On zahtijeva hitnu zabranu mačeta i takozvanih "zombi noževa" – oružja prvobitno inspirisanog filmovima o zombijima i dobio je pohvale jer je koristio svoj status kako bi pomogao u podizanju svijesti o pitanju koje je "razara zajednicu".

Neki su, međutim, napali glumca, zahtijevajući da "ne preuzima više nasilnih uloga" nakon što je glumio u ostvarenima "Žica", "Luter" i "Mračna kula".

"Ovo je od čovjeka koji je zarađivao za život glamuroznim nasiljem, drogom i oružjem!! Apsolutni publicitet koji traži licemjer", napisao je jedan kritičar na platformi X.

"Vi ste totalni licemjer, zaradili ste novac na promociji nasilnih filmova", napisao je drugi.

Elba je dobro poznat po ulogama u televizijskim serijama "Žica" i "Luter", kao i filmu "Mračna kula" prema romanu Stivena Kinga.

"Žica", sa Elbom u glavnoj ulozi, usredsređena je na narko scenu Baltimora, očima policije, kao i dilera droge i korisnika.

"Luter" je kriminalistička triler serija u kojoj Elba glumi detektiva Džona Lutera, nakon čega je usledio nastavak igranog filma "Luter: Palo sunce". U filmu "Luter: Palo sunce", detektiv Luter beži iz zatvora kako bi uhvatio sadističkog serijskog ubicu koji teroriše London.

Elba je, međutim, dobio i mnogo pohvala za podizanje svijesti o zločinu nožem. Gradonačelnik Londona Sadik Kan pohvalio je glumca što je pomogao da se osvijetli "ovo ključno pitanje".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:15