Драган Рачић / -ПРИНТСКРИН
26/10/2021 u 13:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Драган Рачић комплетирао дуг према прецима са два нова сингла

Обје пјесме прате спотови, један је снимљен за пјесму "Ту је моја ђедовина", која је настала прије неколико мјесеци, док је други снимљен за нову пјесму овог умјетника "Андријевице љепотице".

Истакнути интерпретатор изворне црногорске музике Драган Рачић објавио је јуче на свом Јутјуб каналу два спота. Један је урађен за пјесму која је настала прије неколико мјесеци "Ту је моја ђедовина", док је други снимљен за нову пјесму овог умјетника "Андријевице љепотице". За обје пјесме је текст писао сам аутор, који је урадио музику за нову нумеру "Андријевице љепотице", док је "Ту је моја ђедовина" искомпоновао Здравко Ђурановић. Аранжман обје пјесме урадио је Саша Маговчевић.

Иако умјетници дозирају са новитетима, Рачић је, како је казао, са ове двије пјесме комплетирао дуг према прецима и није их могао раздвојити.

- Ово је мој дуг према прецима, јер Рачићи потичу из Слатине у Андријевици, а родно село мога оца је Врањештица и ту је моја ђедовина. Истина, пјесму "Ту је моја ђедовина" презентовао сам прије четири мјесеца, а онда је настала "Андријевице љепотице" коју нисам званично представљао док не завршим оба спота. Врањештица о којој пјевам у првој пјесми је некада припадала Андријевачком срезу, а сада је дио општине Колашин. Тиме сам објединио два битна простора и комплетирао мој дуг према прецима - казао је умјетник.

Једна од ријетких који његују изворни народни мелос Рачић је надалеко препознат као заштитник нашег културног музичког насљеђа.

- Ово је уједно мој допринос очувању изворне црногорске пјесме - казао је Рачић.

Спотови су реализовани уз помоћ студија Time Lapse, у режији Данила Рачића, продуцент и директор фотографије је Драгиша Гиле Пајовић, док је за дрон и графику био задужен Марко Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:04