EHo radar / Foto: Facebook/Demofest
24/07/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)"Eho radar" pobjednik "Demofesta"

Već imamo neke spremne pjesme, jedva čekamo da ih snimimo i predstavimo publici - otkriva Nikola Grab

Bend "Eho radar" proglašen je za pobjednika povratničkog 12. izdanja "Demofesta", najvećeg festivala demo bendova u ovom dijelu Evrope koji je u prethodna tri dana održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Žiri je radio u sastavu Branislav Predojević, novinar, Zoran Marković, reditelj, Branislav Bane Antović, producent, Zoe Kida, pjevačica, Brankica Janković, direktorica "Demofesta".

- Mi smo definitivno imali jednoglasan stav o ‘Eho radaru‘. To je bend koji je stvarno imao fenomenalan, sjajan nastup. Pravi moderan rok bend koji može da stane na crtu svim već poznatim bendovima, sa vrlo jasnim originalnim zvukom, tako da nije bilo dvoumljenja - kaže Zoe Kida, članica žirija.

Nikola Grab, član "Eho radara", kazao je da je bend zadovoljan nastupom, reakcijom publike, te da su zahvalni žiriju na odluci.

- Trudićemo se da pokažemo da je to bila dobra odluka, da potvrdimo neki kvalitet koji oni očigledno vjeruju da imamo. Već imamo neke spremne pjesme, jedva čekamo da ih snimimo i predstavimo publici - otkriva Grab za Nezavisne.

Drugo mjesto po mišljenu žirija pripalo je bendu "LoM" (Koprivnica), dok treće mjesto dijele beogradski bendovi "Škofja Loka" i "Razvigor".

Nagrada "Plavi bas" za najboljeg basistu među takmičarima pripala je Ivanu Tadinu, članu splitskog benda "Neki reperi".

Bend "Eho radar" osnovali su Marko Divjak (pjevač i gitarista) i Nikola Grab (gitara) u Prijedoru, u oktobru 2018. godine. Prvu postavu činili su još Nenad Popović (bubnjevi) i Denis Sikirić (bas), a bend je u februaru 2019. godine ušao u studio i snimio prvi singl "Prah".

U narednom periodu bend je objavio još osam singlova od kojih je pjesma "Oprosti za bol" naišla na najbolji prijem i našla se na mnogim regionalnim top listama. Tokom rada benda dolazilo je do promjena članova, tako da danas bend pored Marka i Nikole čine još Igor Stakić (bas) i Denis Selimović (bubnjevi) što je dovelo do toga da bend sada radi na relaciji Prijedor-Banjaluka.

"Eho radar" je osvojio prva mjesta na gitarijadama "Na putu za jug" u Mostaru, "Rok Fest" u Aleksandrovcu i "Music Vibes Festival" u Užicu.

Pobjednik Demofeta osvaja produkciju albuma u vrijednosti od 5.000 evra, drugoplasirani binsku opremu od 2.000 evra, dok trećeplasirani osvaja binsku opremu u vrijednosti od 1.000 evra.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:08