Hor Vokalisti / -PRIVATNA ARHIVA
19/10/2023 u 14:43 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Publika zavoljela pjesmu i spot "Kad gitara zasvira" hora Vokalisti

Komplimente dobijamo ne samo za kompoziciju, već i za atmosferu spota, izuzetan kolorit, izbor lokacija i veselje koje emituju horski pjevači, ističe dirigent

Od kako јe priјe mјesec dana obјavlјena pjesma "Kad gitara zasvira" hora Vokalisti, pohvale i komplimenti samo pristižu na adresu dirigenta Saše Barjaktarovića. Ideja da sa horom izađe van kadra "uštogljenih statueta na sceni" doprinijela je opuštenoj i veseloj atmosferi na setu, boje su unijele vedrinu, a stihovi i note učinile da se razleti u etar i stignu do ušiju što većeg broja slušalaca. Energija Vokalista se i vidi i osjeća pa i ne čude pozitivne reakcije publike.

"Kakvo remek djelo! Kakvo savršenstvo od muzike, teksta, spota. Kakve plesne bravure raznih generacija u raznim bojama odjevenim. Zaista jedan neponovljiv sklad. Prava umjetnost! Bravo! Svaka čast" - neki su od komentara koji se poput perli nižu ispod ovog muzičkog bisera.

- Komplimente dobijamo ne samo za kompoziciju, već i za atmosferu spota, izuzetan kolorit, izbor lokacija i veselje koje emituju horski pjevači. To su upravo muzičke ali i neverbalne poruke koje uvijek želimo da pošaljemo našoj publici – naglašava Barjaktarović.

image

Dirigent Saša Barjaktarović

-VLADIMIR POPOVIć

Pjesmu je komponovao Saša Barjaktarović, na stihove pjesnikinje Šejle Kajić, inače članice hora, dok je instrumentalni aranžman uradio Dejan Božović. Pjesma je urađena pod pokroviteljstvom PAM-a Crne Gore.

Za režiju i fotografiju prvog spotahora koji se predstavlja pod novim nazivom Vokalisti, zaslužan je Miodrag Mika Marković, koji je režirao i spot "Muzika i ja". Spot je sniman na rukavcima Skadarskog jezera i na Velikoj plaži u Ulcinju.

Vokalisti čiji je osnivač, umjetnički rukovodilac i dirigent Saša Barjaktarović, profesor muzike, njeguju raznovrstan repertoar, a ove jeseni pripremaju novi program, uz stalnu postavu i nove pjevače koji su primljeni na nedavno održanoj audiciji.

Dirigent Barjaktarović naglašava da je za dobre pjevače i prije svega pozitivne ljude sa lijepom energijom, audicija stalno otvorena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:50