Музички колектив Кино КУлтура / Музички колектив Кино КУлтура
21/04/2021 u 22:20 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Музички колектив Кино култура: Аутентичност крије квалитет

Четврац који је синоним за добру забаву
Именом Музички колектив Кино Култура оживљава лијепа сјећања на нека прошла времена, а својом музиком краси данашњицу.

Двије акустичне гитаре и два женска вокала овог квартета постали су синоним за добру атмосферу с акцентом на избору пјесама које интерпретирају.

- Многе генерациjе Подгоричана су одрасле уз Кино Култура. Сусрет са филмом на великом платну, као посебан доживљаj, али и концерти у башти кина, чинили су да га доживимо као културни симбол града. Нестанак овог култног мjеста код нас jе пробудио потребу и жељу да кроз име нашег колектива лиjепо сjећање оживи - кажу чланови бенда.

Музички колектив је настао 2015. године као трио, а од 2020. године је четверац и чине двије даме Jована Живковић и Ева Паповић - вокали, и два каваљера Марко Терзић-гитара и Александар Шалго-бас гитара.

Познати су као музичари који знају сваку пјесму.

- На репертоару имамо приличан броj пjесама. Око 60 одсто прилагођено jе личном расположењу, а остало атмосфери у публици. Броj увjежбаних пjесама често зависи од тежине радног дана и обавеза - наглашавају у МККК.

Углавном изводе обраде страних и домаћих пjесама, али не издвајају ниjедан жанр.

- Трудимо се да изводимо пjесме у коjима наjвише уживамо. Што се тиче ауторског рада нећемо се жанровски ограничавати - обећали су.

Поезиjу у музици рађаjу двиjе акустичне гитаре, без аутотjунова, семплова и сличних дигиталних помагала, а краси је боја гласа женског дијела колектива.

- Пажњу посебно усмjеравамо на квалитет звука, при чему се трудимо да постигнемо аутентичност.

Чести су музички гости, боље рећи домаћини у ТВ емисијама, јер нажалост због епидемиолошких мјера састајање, пробе и наступи су им ускраћени.

-Поштуjући мjере нисмо се састаjали. Свако jе радио код куће и слали смо jедни другима снимке. Када се стекну услови наставићемо са пробама - обећали су у Кину Култура.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:07