Академиа бенд / Драган Стојановић
28/04/2021 u 21:53 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Рок бенд Академиа има нови сингл

„Окрени број” па екранизација
Рок бенд „Академиа” протекле недјеље објавио је нови сингл назива „ Окрени број”. Фронтмен бенда Божидар Божо Гаговић каже да је ово други сингл који су објавили ове године. Пјесма је рађена у студију „Gain” Новака Брајовића, дугогодишњег продуцента бенда.
- Није лако радити и окупити екипу у овој ситуацији, али много смо задовољни како је све испало. Надам се да ћемо је ускоро екранизовати, јер заслужује и добар спот - казао је Гаговић, који је заједно са Слободаном Бобаном Мијовићем коаутор нове пјесме.
Аранжман потписују чланови бенда, којима се недавно придружио нови-стари члан Мишо Шкулетић, клавијатуриста.
- Мишо је у принципу сада са Гримом, али што год да треба за „Академиу”, ту је - додаје он.
Након што је у марту стартовао пројекат „Никшићко роцкс- Пјесма за друштво“, наступили су као пратећи бенд на концерту Андрее Демировић, а потом су снимили и концерт са Гораном Пејовићем Гулом, који ће у склопу истог пројекта бити емитован почетком јуна.
- Никако нисам могао да докучим зашто нико из продукције није званично звао „Академиу” да самостално наступи. Будући да имамо два албума, ауторски смо врло активни. До сада имамо 34 наше композиције. Сви знају да смо најактивнији клупски бенд. Но, ако званичног позива буде - биће, ако не, ето уписали смо се као пратећи бенд.
У наредном периоду планирају спот за инструментал „Адриатиц дееп“, али и још два нова сингла.
- Требало би ових дана да „спакујемо” једну полу-староградску а полу-рок пјесму, као и један jazzy сингл под називом „Вирус путује”. За њу аранжман ради Мишо Шкулетић. Та пјесма је написана прије 20-так година, радио је исти тандем Мијовић-Гаговић. Била је под другачијим именом, али сада смо је прилагодили овој ситуацији.
Од почетка године, због епидемиолошких мјера, овај најтраженији црногорски клупски бенд биљежи само три свирке у јануару.
- Сви једва чекамо попуштање мјера и да почну свирке. Ако ништа друго, онда у неким „краћим” опцијама. Надамо се наступима на великим концертима, као и градским дешавањима ускоро. До тада остајте здраво и чувајте се -поручује Божо.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:38