Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-11-26 OSVETA EGIPATSKE VOJSKE ZBOG NAPADA NA DŽAMIJU NA SINAJU Uništena kolona vozila, napadači pobijeni
Vi­še va­zdu­šnih uda­ra egi­pat­skih voj­nih avi­o­na iz­ve­de­no je na ko­lo­nu vo­zi­la ko­ri­šće­nih u na­pa­du na dža­mi­ju El Ra­u­dah na sje­ver­nom Si­na­ju.
– U na­pa­du egi­pat­skih voj­nih avi­o­na uni­šte­na su vo­zi­la ko­ri­šće­na to­kom na­pa­da na dža­mi­ju El Ra­u­dah, a oso­be ko­je su se na­la­zi­le u nji­ma su ubi­je­ne, sa­op­šti­la je egi­pat­ska voj­ska, pre­no­si AP.
Vo­zi­la su se na­la­zi­la u bli­zi­ni mje­sta pre­kju­če­ra­šnjeg na­pa­da na dža­mi­ju El Ra­u­dah u Bir el Abe­du, naj­kr­va­vi­jeg ko­ji su iz­ve­li isla­mi­sti u mo­der­noj isto­ri­ji Egip­ta.
Egi­pat­sko tu­ži­la­štvo je pre­kju­če sa­op­šti­lo da je broj po­gi­nu­lih u na­pa­du isla­mi­sta na dža­mi­ju na Si­na­ju po­ras­tao na 305.
– Me­đu po­gi­nu­li­ma je 27 dje­ce, a 128 lju­di je po­vri­je­đe­no, iz­ja­vio je glav­ni egi­pat­ski tu­ži­lac Na­bil Sa­dek, pre­nio je AP.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, na­pad je iz­vr­ši­lo 25 do 30 isla­mi­sta ko­ji su do­šli u Bir el Abed u te­ren­skim vo­zi­li­ma.
Na­vo­di da su se eks­tre­mi­sti na­la­zi­li ipred glav­nog ula­za u dža­mi­ju i po­red 12 pro­zo­ra pri­je ne­go što su otvo­ri­li va­tru na vjer­ni­ke u dža­mi­ji.
Do­da­je da su na­pa­da­či no­si­li za­sta­ve „Islam­ske dr­ža­ve”.
– Ovo je pr­vi put za po­sled­njih 200 go­di­na, od­no­sno od po­čet­ka mo­der­ne isto­ri­je Egip­ta – da je na­pad­nu­ta dža­mi­ja. Ubi­je­ne su či­ta­ve po­ro­di­ce. Te­ro­ri­stič­ke gru­pe su oči­gled­no iz­gu­bi­le moć da na­pa­da­ju po­li­cij­ske i voj­ne punk­to­ve, na­veo je Di­an Ra­švan, šef Dr­žav­ne in­for­ma­ci­o­ne slu­žbe Egip­ta.
Pred­sjed­nik Egip­ta Ab­del Fa­tah el Si­si na­re­dio je iz­grad­nju ma­u­zo­le­ja u znak sje­ća­nja na 305 žr­ta­va eks­tre­mi­stič­kog na­pa­da na dža­mi­ju na sje­ve­ru Si­naj­skog po­lu­o­str­va.
U sa­op­šte­nju pred­sjed­ni­ka ni­je na­ve­de­no gdje bi ma­u­zo­lej bio iz­gra­đen ili ko će ga gra­di­ti, pre­no­si AP.
Dža­mi­ju na sje­ve­ru Si­na­ja u ko­joj se do­go­dio na­pad po­sje­ći­va­li su Su­fi­si, sled­be­ni­ci jed­ne od islam­skih ško­la.
Mi­li­o­ni Egip­ća­na prak­ti­ku­ju ri­tu­a­le su­fi­zma, po­put či­ta­nja po­e­zi­je, igra­nja i pje­va­nja, vje­ru­ju­ći da ih to pri­bli­ža­va bo­gu.
Za sa­da ni­jed­na gru­pa ni­je pre­u­ze­la od­go­vor­nost za na­pad, ali je „Islam­ska dr­ža­va” obe­ća­la da će na Si­na­ju i Egip­tu is­tri­je­bi­ti Su­fi­se, pri­pad­ni­ke mi­stič­nog po­kre­ta u okvi­ru isla­ma na ko­je eks­tre­mi­sti gle­da­ju kao na je­re­ti­ke, na­vo­di AP.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"