Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-11-26 INTENZIVIRANA POTRAGA ZA ARGENTINSKOM PODMORNICOM Traže „iglu u plastu sijena”
U Ar­gen­ti­ni se na­sta­vlja po­tra­ga za pod­mor­ni­com „San Hu­an” ko­ja je ne­sta­la pri­je de­vet da­na u Ju­žnom Atlan­ti­ku. U po­tra­zi uče­stvu­je de­set ze­ma­lja, me­đu nji­ma Ru­si­ja i Sje­di­nje­ne Dr­ža­ve.
U Ar­gen­ti­ni su već ru­ski po­mor­ski eks­per­ti i avi­on „An­to­nov-124”, a do kra­ja sed­mi­ce sti­že i is­tra­ži­vač­ki brod „Jan­tar”.
Ar­gen­tin­ski, ru­ski, ame­rič­ki i bri­tan­ski bro­do­vi i avi­o­ni pre­tra­žu­ju pod­ruč­je od 480.000 ki­lo­me­ta­ra kva­drat­nih u po­tra­zi za ne­sta­lom pod­mor­ni­com. Ovo je po­tra­ga „za iglom u pla­stu si­je­na”, po­što je te­ri­to­ri­ja ko­ju pre­tra­žu­ju ve­li­či­ne Špa­ni­je. Vre­me­na je sve ma­nje i sve je ma­nja na­da da će 44 čla­na po­sa­de bi­ti pro­na­đe­ni ži­vi, jer pod­mor­ni­ca ima za­li­he ok­si­ge­na za de­set da­na. Od po­tra­ge ni­ko ne od­u­sta­je, a pred­sjed­nik Ar­gen­ti­ne uzda se u po­moć Ru­sa i Ame­ri­ka­na­ca.
– Spa­si­lač­ka ope­ra­ci­ja se na­sta­vlja, po­seb­no sa­da ka­da ima­mo po­moć me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce. To zna­či da sa­da ima­mo na­pred­nu teh­no­lo­gi­ju i opre­mu. Mi­slim da će­mo usko­ro pro­na­ći pod­mor­ni­cu – ka­že pred­sjed­nik Ma­u­ri­sio Ma­kri.
– Ne od­ba­cu­je­mo ni­jed­nu hi­po­te­zu, ni­je­dan sce­na­rio i za sa­da ne po­sto­ji da­tum za okon­ča­nje po­tra­ge – na­veo je port­pa­rol Vla­de En­ri­ke Bal­bi.
Od ne­stan­ka pod­mor­ni­ce, u Ar­gen­ti­ni kru­že raz­ne te­o­ri­je. Pre­ma jed­noj, po­sa­da je bi­la na taj­nom za­dat­ku, a pre­ma dru­goj je na­pad­nu­ta. Ve­li­ku za­bu­nu iza­zvao je tvit ame­rič­kog pred­sjed­ni­ka Do­nal­da Tram­pa, ko­ji je na­pi­sao da je u pod­mor­ni­ci 45 čla­no­va po­sa­de, pa je za pri­sta­li­ce te­o­ri­ja za­vje­re i to bio za­ni­mljiv po­da­tak, sve dok se ni­je is­po­sta­vi­lo da je Tramp po­gri­je­šio. Te­o­ri­je za­vje­re mor­na­ri­ca de­man­tu­je.
– Pod­mor­ni­ca je plo­vi­la od mje­sta Ušu­a­ja do Mar del Pla­ta. Ni­je bi­la na taj­noj ili spe­ci­jal­noj mi­si­ji. Jed­no­stav­no je oba­vlja­la svo­je re­dov­ne du­žno­sti. Ne po­sto­je ni­ka­kvi do­ka­zi da je na pod­mor­ni­cu iz­vr­šen na­pad – tvr­di Bal­bi.
Po­ro­di­ce čla­no­va po­sa­de ogor­če­ne su na vla­sti, jer su im tek se­dam da­na od ne­stan­ka pod­mor­ni­ce sa­op­šti­li da je ne­ko­li­ko mi­nu­ta na­kon po­sled­njeg kon­tak­ta sa po­sa­dom na „San Hu­a­nu”, na pod­ruč­ju na ko­jem se pod­mor­ni­ca na­la­zi­la, za­bi­lje­že­na eks­plo­zi­ja.
– U sri­je­du uju­tro de­si­la se eks­plo­zi­ja ili po­žar. Na­kon to­ga pod­mor­ni­ca je po­to­nu­la na 3.000 me­ta­ra i to je sve što zna­mo. Ni­ko nam ni­šta ne go­vo­ri, ne ka­žu nam da su mr­tvi, ali to je lo­gi­čan za­klju­čak, ako je do­šlo do eks­plo­zi­je. Oni su to zna­li i ra­ni­je i ni­su nam re­kli – ogor­če­na je su­pru­ga čla­na po­sa­de Ita­ti Le­gi­sa­mon.
U ar­gen­tin­skim me­di­ji­ma se spe­ku­li­še da je pod­mor­ni­ca bi­la u lo­šem sta­nju. Ku­plje­na je od Nje­ma­ca pri­je 34 go­di­ne, a pro­iz­ve­de­na pri­je 36 go­di­ne. Bu­džet Mi­ni­star­stva od­bra­ne je sva­ke go­di­ne sve ma­nji, pa nov­ca za odr­ža­va­nje ni­je bi­lo. Mor­na­ri­ca ne že­li da ko­men­ta­ri­še pi­sa­nja me­di­ja, na­vo­de­ći da ne že­li da spe­ku­li­še o uzro­ci­ma ne­stan­ka pod­mor­ni­ce.(RTVRS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"