Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-11-26 KINA Uhapšena osumnjičena za zlostavljanje djece
Ki­ne­ske vla­sti uhap­si­le su že­nu pod sum­njom da je zlo­sta­vlja­la dje­cu u vr­ti­ću u Pe­kin­gu, u slu­ča­ju ko­ji je iza­zvao bi­jes ši­rom te na­ci­je.
Po­li­ci­ja u pe­kin­škoj obla­sti Ča­o­jang sa­op­šti­la je da je is­tra­ga o zlo­sta­vlja­nju u vr­ti­ću kom­pa­ni­je RYB sa sje­di­štem u Pe­kin­gu, do­ve­la do hap­še­nja 22-go­di­šnje že­ne osum­nji­če­ne za zlo­sta­vlja­nje dje­ce.
Ka­ko AP pre­no­si, po­li­ci­ja je u sa­op­šte­nju že­nu iden­ti­fi­ko­va­la sa­mo po pre­zi­me­nu Li­ju, ne ot­kri­va­ju­ći vi­še de­ta­lja.
Ka­ko je agen­ci­ja u pe­tak pre­ni­je­la, de­se­ti­ne uz­ne­mi­re­nih ro­di­te­lja oku­pi­lo se is­pred tog vr­ti­ća zah­ti­je­va­ju­ći od­go­vo­re, na­kon na­vo­da da su ne­ka dje­ca bi­la zlo­sta­vlja­na i mal­tre­ti­ra­na.
Ovaj slu­čaj pri­vu­kao je ve­li­ku pa­žnju u Ki­ni i iza­zvao ne­za­do­volj­stvo zbog po­ten­ci­jal­nih pro­pu­sta u nad­zo­ru pri­vat­nih pred­škol­skih usta­no­va ko­jih je sve vi­še u toj ze­mlji.
Skan­dal je iz­bio po­što su ki­ne­ski me­di­ji ob­ja­vi­li na­vo­de ro­di­te­lja ko­ji tvr­de da su im dje­ca mal­tre­ti­ra­na, ka­žnja­va­na, pri­mo­ra­va­na da uzi­ma­ju ne­i­den­ti­fi­ko­va­ne bi­je­le pi­lu­le, kao i da su pri­mi­je­ti­li mo­dri­ce na nji­ho­vim ti­je­li­ma i ubo­de iglom.
Te tvrd­nje ni­su mo­gle da bu­du po­tvr­đe­ne, na­vo­di agen­ci­ja.
Na dru­štve­nim mre­ža­ma po­ja­vi­le su se sli­ke na­vod­nih po­vre­da kod dje­ce, pri­je ne­go što su ki­ne­ski In­ter­net cen­zo­ri za­po­če­li bri­sa­nje po­sto­va, pre­nio je AP.
– Za­ko­ni mo­ra­ju da se pri­mi­je­ne, nad­zor da se po­ja­ča, a pla­te na­stav­ni­ka da se po­ve­ća­ju. Bri­ga o dje­ci ne smi­je da se od­vi­ja na ne­ci­vi­li­zo­van na­čin, na­vo­di se u uvod­ni­ku agen­ci­je Sin­hua.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"